21 12
發新話題

上環球局

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動

上環球局

有冇brother 上環返工, 食lunch 時間打波? 永利街有張室內石枱 (室內公園), 有興趣請留message

any photo of that area  ?

too bad I work in Central....永利街 is a bit too far
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

點樣attach photo?

回復 2# 的帖子 attached photo

photo attached, area not bad, wind is not strong at the photo taking time...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

永利街 google map
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
wlwlwl

引用:
原帖由 hlyb 於 2011-12-29 16:04 發表
photo attached, area not bad, wind is not strong at the photo taking time...
鐵網來喎! 個波一掽網到即彈到好高, 打法好唔同! 不如收工參加球局啦

http://hkttf.com/forumdisplay.php?fid=30

正確位置在必列者士街街市上層, 行過咁多次都唔見人打. 打石枱另一種feel, 鐘唔鐘意打見人見志, 我細個時打開所以ok..

回復 7# 的帖子

集體回憶

回復 7# 的帖子

收工後時間唔屬於我.....

引用:
原帖由 hlyb 於 2011-12-29 16:16 發表
集體回憶
呢啲祗有童年時打波 feel. 係另一種風味, 當時可以講正式的波檯甚少, 就祗有呢啲石檯

哩張石檯超過30年歷史,小弟童年時常到此同人猜檯打波

當年附近中有"青年會"同"少年警訊"可以打乒乓球,不過現在已經變成回憶了

引用:
原帖由 hlyb 於 2011-12-29 16:19 發表
收工後時間唔屬於我.....
睇來你重慘過 happy 仔, 佢一星期都重有一晚半晚可以打下波! 其他時間就係佢老婆同個仔既時間。

已經變成了童年回憶
tigerone is the strongest

引用:
原帖由 kin 於 2011-12-29 16:25 發表
哩張石檯超過30年歷史,小弟童年時常到此同人猜檯打波

當年附近中有"青年會"同"少年警訊"可以打乒乓球,不過現在已經變成回憶了
青年會,果時十幾二十人排隊打一張檯, 重係打皇,第一球輸左有排等!

小弟果陣時在屋邨石枱打波, 打打下會有人樓上掉水彈......

ALWAYS GET WIND THERE
<-->
.

石枱鐵網對長膠不利
wlwlwl

3?年前,成日在青年會打波,重成日做皇蝦細路
不過而家就比細路蝦啦
tigerone is the strongest

引用:
原帖由 快弧 於 2011-12-29 16:42 發表