發新話題

[其它討論] 保護貼

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

保護貼

因為德國膠表面無咁黏,請問大家用有黏或無黏性既保護貼?<br>
我用開無黏的,但黐唔實膠皮,用黏性的又怕保護貼好快無黏性打柴.<br>
又問下大家用開邊隻牌子種類的保護貼好,可以介紹一下?
Timo Boll Spirit FL : Omega IV Pro : Rakza 7
Rosewood V FL : Nittaku 狂3 : Rakza 7

nittaku 同TSP 嘅粘性保護貼都幾好用。
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

轉早國貨就無呢個問題囉

引用:
原帖由 ninthuncle 於 2011-12-18 00:40 發表
nittaku 同TSP 嘅粘性保護貼都幾好用。
多謝指教,可唔可以清洗?
Timo Boll Spirit FL : Omega IV Pro : Rakza 7
Rosewood V FL : Nittaku 狂3 : Rakza 7

我用緊有(痴)力的BTY保護貼的.
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

(我是用自製的)

Cut 一塊長方形的無黏性膠片 (8吋 X 18吋)

(對摺) 咁就變成了2面套膠的"保護貼"了
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

百k達磨砂面微黏性保護貼(呢樣嘢比其他牌子唔貴)

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-12-19 09:29 發表
百k達磨砂面微黏性保護貼(呢樣嘢比其他牌子唔貴)
死啦, 百k達即係咩牌子sorry

引用:
原帖由 vinceho 於 2011-12-19 06:31 發表

死啦, 百k達即係咩牌子sorry
大概係呢個串法 -  prashidxa;  喺銅鑼灣sogo(唇乾)百貨, 佐敦yuehua(預畫)百貨等有擺攤位; 呢個牌子保護貼同護邊可以買吓, 其他產品當展覽品參觀吓得o架喇!

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-12-19 10:36 發表

大概係呢個串法 -  prashidxa;  喺銅鑼灣sogo(唇乾)百貨, 佐敦yuehua(預畫)百貨等有擺攤位; 呢個牌子保護貼同護邊可以買吓, 其他產品當展覽品參觀吓得o架喇!
多謝分享

Stiga 都有d 無癡力既保護貼(對摺型)
>$20 好耐用

唔用

引用:
原帖由 瑋仔 於 2011-12-20 15:54 發表
唔用
果然係真男人!!

發新話題