發新話題

【意見信箱】我有一活動建設,大家可有興趣? (From : Poon)

【意見信箱】我有一活動建設,大家可有興趣? (From : Poon)

昨天收到 Poon 版主電郵, 有以下意見...

假設名為:瘋狂乒乓樂趣營

HKTTF名義主辦,
日期:星期六 & (兩日一夜)
地點:租用 某某 戶外康樂營 (如麥理浩度假村、西貢戶外康樂中心等等)
人數:30-40

活動以分組形式進行,每組隊員可能全不認識,每個環節設比賽形式(可出使黃牌,分數雙倍),在互相組員配合下發揮團隊精神,投入活動,玩得開心。

活動內容:
第一天

2:30pm
入營 (抽籤分組- 8人一組)

3:30pm-6:00pm
乒乓球熱身 & 分組賽
團隊計分賽(小分)

6:00pm-7:30pm
BBQ / 晚飯

8:00pm-10:00pm
瘋狂卡拉ok扮野大賽
團隊計分賽(小分)

10:30 -
洗白白 & 休息

第二天
7:00am-7:30am
晨操

8:00am-8:30am
早餐

9:00am-11:30am
翻山越嶺顯神通(野外定向活動)
競技活動
團隊計分賽(小分)

12:00pm-12:45pm
午餐

公佈總成績
1: 00pm
頒獎
影相留念

1:15pm
離營

以上是初步建議,內容細節可磋商,如果大家有興趣及投入活動,我相信一定會玩得很開心的。

Poon
26/3/2008
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

我覺得未必要抽籤, 如果有4隊乒超隊伍示意参加, 我認為都可以一試

家人可唔可以參加?

good idea wor...

引用:
原帖由 新手上路 於 2008-4-17 12:18 發表
家人可唔可以參加?
好提議...又或者形式上可加減某些元素,
成為親子 或 家庭組別也可,
這樣大家更可同家人一齊享受一個週末假期

More table tennis activities should be added!!!!
乒道酬勤,聚友合群;康健舒泰,龍恆精神!

不如由 poon sir 攪...若是時間許可.... (早d通知), 我們一家三口時間許可都會參加
但要看看有多少張乒乓波枱先 ??  最少四張, 最好八張
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

我地都有呢個構思

idea 唔錯, 好呀! 可以促進友誼, 結識好朋友
I wish 可以實現

租訂度假營資料:

簡介:
1.鯉魚門公園及度假村
2.麥理浩夫人度假村
3.西貢户外康樂中心
4.曹公潭户外康樂中心

www.lcsd.gov.hk/camp/b5/index.php

呵呵呵....呢個係我n年前既建議....而家至蒲頭既???!!!
討厭輸波,但無奈已成習慣!

ok wo~

i am interested on it

絕對支持啦 !

support support

發新話題