74 1234
發新話題

病重打唔倒波, 就快悶死了............

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
你感冒有什麽 症狀,看我能否給你些建議
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

引用:
原帖由 雪重生 於 2011-11-30 22:55 發表

My heart is pain, my feet are pain, my also pain
舉痛論——《黃帝內經·素問》第三十九篇
岐伯再拜稽首曰:何道之問也?帝曰:願聞人之五臟卒痛,何氣使然?岐伯對曰:經脈流行不止,環周不休,寒氣入經而稽遲。泣而不行,客於脈外,則血少,客於脈中則氣不通,故卒然而痛。
岐伯曰:寒氣客於脈外,則脈寒,脈寒則縮蜷,縮蜷則脈絀急,則外引小絡,故卒然而痛。得炅則痛立止,因重中於寒,則痛久矣。

病因由寒氣入經脈引起,飲姜湯,用姜水洗澡和泡足 會對你的病情有幫助。
希望幫到你
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

引用:
原帖由 省港騎乒 於 2011-11-30 21:25 發表
你感冒有什麽 症狀,看我能否給你些建議
-----------------

thanks so much! now 好返好多了. 但NEAR 同事係咁咳. MAKE ME都喉嚨好痕想咳埋一份. NOW我都有WEAR MASK GA LA.  係咁俾人傳染, 慘...............

引用:
原帖由 雪重生 於 2011-11-30 20:43 發表

I say Siu Han聰明叻女, not you    I want to reborn wow
------------------------

原來唔係讚我.......... .....................  YOU NO NEED REBORN LA. BEFORE都好地地............

當流感在高峰期, 而公司又多人病的話, 我會.......................

....................................................請假唔返工
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

潮流興born, 所以佢born埋一份

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-12-1 10:06 發表
當流感在高峰期, 而公司又多人病的話, 我會.......................

....................................................請假唔返工
------------------------

我都想.但佢地係咁接住病,唔返得多都唔得.......... 仲要係NEAR我先悲哀.

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-12-1 10:10 發表
潮流興born, 所以佢born埋一份
---------------------

我地勸佢不要RE-BORN吧. HAHA~

引用:
原帖由 yanyan222 於 2011-12-1 07:13 發表

---------------------

我地勸佢不要RE-BORN吧. HAHA~
勸唔掂 ; 如果佢覺得閹悶, 再生就再生喇

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-12-1 10:53 發表

勸唔掂 ; 如果佢覺得閹悶, 再生就再生喇
--------------------------

haha~都係既. 我地認得佢就OK.

引用:
原帖由 雪清風 於 2011-12-3 01:27 發表
I am back
----------------------------

GOOD GOOD.  以後唔好CHANGE NAME 了.

引用:
原帖由 雪清風 於 2011-12-6 22:34 發表

貢好難
----------------------

........................

74 1234
發新話題