22 12
發新話題

工作有壓力,點好?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

工作有壓力,點好?

如題,工作有壓力,點算好?

參加東區減壓球局.真的可以減壓嗎?

Help!!!
有無人識寫Visual Basic 6?
可唔可以將執行結果及圖片放在excel上?
又識唔識用Visual Basic 6寫量度尺寸工具?

Happy仔加油~~~~d 揼 code的野, 我都比番洒阿SIR了........
唔知我google左一下下面個WEBSITE有無用呢??

http://www.vbforums.com/showthre ... mp;referrerid=61394
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

今天遇到工作以來最大壓力的第二次,

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2011-11-16 23:11 發表 今天遇到工作以來最大壓力的第二次,
解決咗未呢?
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-11-16 20:32 發表
如題,工作有壓力,點算好?
盡了力就算,太多憂慮都於事無補。

打工仔係架啦!

有時間就想下打波點贏我,Ok?
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

every job has its own presure,  The best way is smile, smile and smile....;
BTY Photino, T-05, T-64.

滾滾長江東逝水,浪花淘盡英雄
是非成敗轉頭空,青山依舊在,幾度夕陽紅。
三國

約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

哈哈哈哈 ~ ycfu 好野 !

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

有幾十人包括大老細面前下用英文present10分鐘,你話大唔大壓力,再加上我既英文唔好,慘.........
本帖最近評分記錄

新工上任,試用期都未過,咁快就攪d咁野

我覺得最少你可以控制自己, 一次生2次熟, 無什麼的.
況且公司不要請你 做英文老師.

you can start preparing the scripts for your presentation now.
spend lots of time rehearsing/practicing, you will be alright

wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-11-17 06:45 發表
有幾十人包括大老細面前下用英文present10分鐘,你話大唔大壓力,再加上我既英文唔好,慘.........
有一次我預左用英文加廣東話去做一個presale 的presentation.點知個客戶來左個國內高級經理,臨時要改用普通話present,死得好慘
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-11-16 20:34 發表
參加東區減壓球局.真的可以減壓嗎?
----------------------

I FEEL 可以呀. 做吓運動出一身汗心情都好D.

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-11-17 06:45 發表
---------------------

O係屋企練多幾次就就唔駛驚. ADD OIL AR~

引用:
做 Presentation, 最緊要係 mark 低必要講的重點(或 Selling Pionts), 要知道大方向.

演繹時不需要跟足原稿去讀, 隨時都可以現場執生.

可以輕鬆d, 甚至可以加插少少幽默感令氣氛無咁緊張, 但要俾觀眾睇到你大部分時間是很有誠意.

同自己講, 10 分鐘好快就過 (如果可以, 盡量放慢來講)

Good Luck !

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

22 12
發新話題