58 123
發新話題

恭喜建制派大獲全勝

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:45 移動
引用:
原帖由 ninthuncle 於 2011-11-7 23:24 發表
公民黨大敗,我好開心。   天地有正氣,天祐香港!!!
me too~`

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2011-11-7 13:05 發表
我覺得建制同泛民都唔掂, 不過講計謀一定係建制大勝, 我不嬲唔鍾意民建聯, 尤其親中人果d咀臉, 文匯報果d社論我諗佢自己都唔知自己想講乜, 但講地區服務, 以我區為例, 人地真係做到野, 民建聯識用外傭居港權, 環評,  ...
Full support. The more effort taken, the more return gotten.

正所謂唔講你唔知 - 原來民x聯,都好支持體育運動 . 他們一向睇好足球 . 最近連乒乓球項目,都好有興趣tim !

十卜

引用:
原帖由 文仔 於 2011-11-8 23:29 發表
正所謂唔講你唔知 - 原來民x聯,都好支持體育運動 . 他們一向睇好足球 . 最近連乒乓球項目,都好有興趣tim !
唔理佢係乜政黨,有人支持乒乓球運動,都係一件好事.
不過,政制派支持任何野都話有北京撐.....咁.....我地會唔會有北京撐我地乒乓波嫁!! 哈哈.

引用:
原帖由 防守王 於 2011-11-9 12:23 發表

唔理佢係乜政黨,有人支持乒乓球運動,都係一件好事.
不過,政制派支持任何野都話有北京撐.....咁.....我地會唔會有北京撐我地乒乓波嫁!! 哈哈.
派個張怡寧落黎好喎
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

張怡寧黎左香港穩居啦
tigerone is the strongest

引用:
原帖由 快弧 於 2011-11-9 18:27 發表
張怡寧黎左香港穩居啦
捉佢出黎
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

你想見佢好易咖揸
周未佢會去富豪沙灘間coffee shop買coffee飲
我個女己問佢攞簽名同映相
tigerone is the strongest

引用:
原帖由 快弧 於 2011-11-9 18:52 發表
你想見佢好易咖揸
周未佢會去富豪沙灘間coffee shop買coffee飲
我個女己問佢攞簽名同映相
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

政壇如論壇, 幾時都係應該要識得尊重別人 !

(事實證明了) 面係人地俾, 架係自己丟 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 51# 的帖子

10個讚.

往常佢地輸左會日up夜up. 但今次真係輸得好撤底. 只係仲有個得把口既 "良加杰" 嚮到亂up一通, 死雞撐飯蓋, 仲要盡最後一口氣去老屈中央政府.

咁樣做只會令我更憎大狀派囉!!

引用:
原帖由 防守王 於 2011-11-11 13:56 發表
10個讚.

往常佢地輸左會日up夜up. 但今次真係輸得好撤底. 只係仲有個得把口既 "良加杰" 嚮到亂up一通, 死雞撐飯蓋, 仲要盡最後一口氣去老屈中央政府.

咁樣做只會令我更憎大狀派囉!!
冇辦法, 話明佢係大狀派 - 死剩把口都要橕 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 53# 的帖子

最搞笑係佢地條氣唔順, 就話班市民要利益唔要法治. 大佬. 選區議員, 就係選一個對區內民生貢獻既人, 而呢個人最能幫區內市民爭取最大利益丫嘛. 唔講利益, 唔通講心咩?!

所謂議員爭取到既利益, 會唔會係以下呢幾個:
一. xxx議員成功為居民爭取這行人過路燈停多一秒
二. xxx議員成功爭取xxx號巴士每朝由上午七時半至八時四十五分班次中, 增加一班
三. xxx議員提議把斜坡範圍收窄三吋
四. xxx議員成功建議xxx號巴士在十一時十五分停入這路段, 比之前十一時二十分提早五分鐘.

以上純屬個人虛構, 如有類同, 實屬不知所為!!

今朝聽電台, 仲有飯民既當選區議員繼續死撐, 話某一兩個選區選民登記人數大增, 咁就係中央控制選舉, 仲要話有人擬似儈選, 我當你一兩個區係, 咁你都係輸果一兩個區唶, 但係而家你輸咁多, 你仲要咁講野, 你只會比人覺得你唔識痛定思痛, 話人抹黑其實你自己就係度抹黑緊d睇唔起你既選民, 下屆你想再當選, 我諗無乜可能啦, 你飯民咁有本事既, 你咪叫晒果58%登記左但係無出來選既人出來投你一票囉, 果度閒閒地百幾萬人.  有d野唔係齋up就得既, 你做d野出來比人睇下啦, 我都係果句, 我不嬲都唔鍾意民建亂, 但係你班飯民自己爭氣先得架, 你唔爭氣就賴人, 點會有進步架? 正如我唔鍾意曼魚, 但係阿記, 車仔同離乜譜都要自己爭氣先得架, 唔通人地囉聯賽冠軍就話人收買球証咩?  (防兄勿見怪 )

我都好同情吔Din Dog 派, 如果唔Din, 一票都冇! Din, din 地都有10%左近選票, 雖然做白鼻哥大花面唔好看, 但起碼有人看. 上得個政治舞台, 每個月收十幾萬都幾過引. 有冇留意, Din 人在台上台下是二個人, 二個臉孔, Din 人都係當造SHOW 這, "藝人"一個. 不要見怪!

回復 55# 的帖子

十萬,你而家打緊波,我慢慢唱你。
我都唔喜歡曼城,但如果佢哋今季攞英超,我哋都冇說話講,人哋係唔係堅揪一件事,big four自己唔爭氣啫

58 123
發新話題