58 123
發新話題

恭喜建制派大獲全勝

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:45 移動

恭喜建制派大獲全勝

區議會選舉曲終人散。

所有所謂抹黑、追擊、流氓力量、社民亂、得把口只講不做的民主擋、泛賤的泛民等等,已為自己的所作所為付出代價了。沒有借口,投票率高,那就是民意,民意叫他們不要再四出搞事。

流氓力量幾乎全軍敗北,社民亂更得個亂字全敗,也請你們這班人再不要在街上發癲,選票已代表你們不受歡迎。律師擋,你們一向愛拿法律來搞亂香港,噢!陳小姐,妳哭也沒用。今早一起床就看到真正的民主力量,市民忍夠了,好極!
(同一段感想我已放在我的......, 因為實在大快人心.)

小插曲: 一位伯伯在投票站門外跟另一位叔叔傾談, 講及自己實多年未投過票, 但實在對近年那些亂搞香港社會, 歪曲紀律的亂黨行為忍無可忍. 所以他就動員所有家人, 親友, 子孫, 一齊出來投票. 而最令我佩服的, 就是伯伯大聲講了一句: "我叫家人出來投票, 但沒叫他們投那一個, 我這個就是民主啦."

呀伯, 你好野.

呀伯, 你好野.

防守王說得好
雖然我唔支持保皇
但那班所謂民主陣形,實在太過份啦,
流氓力量,社民亂只係用佢地既政治理念去倒亂
欺騙市民,大多數對市民全無供獻,全無地區服務.只係爤仔一班
律師黨又係為政治反對而去倒亂,不將香港人的好處放在眼內
浪費香港人金錢,時間.
真正的民主力量,
係市民用眼去睇,用手去投票咖
唔係果班倒亂派講就係咖
民主勝利

tigerone is the strongest

恭喜

防守王........我想轉貼你段野~ @@

引用:
原帖由 Manley 於 2011-11-7 11:25 發表
防守王........我想轉貼你段野~ @@
多謝比面, 轉吧!

恭喜 ! 恭喜 !

我個人都唔支持擲香蕉

回復 4# 的帖子

其實可以說,今次真真正正的人民力量大勝, 香港人用選票表達了不滿, 葉國謙今早說"選票是會說出話來", 為一向只被貶低為保皇黨的民建聯出了一口氣了. 我不特別支持民健聯, 但他們確切在社區做了很多工作. 這一點無需多講.

反而那班日日夜夜都以"民主"掛帥阻礙香港發展的人應該好好反省. 請不要再得把口, 不要在抹黑他人. 不做好自己工作而去任意踐踏別人的功勞, 也不要以為香港人是無腦及白痴, 所謂民主派的人, 上街搞事的時候, 不就說過當人民憤怒達致臨界點時, 便會出來反嗎???!!

好了! 現在我們就出來以選票反你那班亂港癲狗了(請原諒我者句較粗俗,但全是發自內心的)

回復 9# 的帖子

班友成日搏上鏡, 下次擲人出去可能好d

引用:
原帖由 快弧 於 2011-11-7 10:30 發表
防守王說得好
雖然我唔支持保皇
但那班所謂民主陣形,實在太過份啦,
流氓力量,社民亂只係用佢地既政治理念去倒亂
欺騙市民,大多數對市民全無供獻,全無地區服務.只係爤仔一班
律師黨又係為政治反對而 ...
有同感
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

樓主此言不敢苟同
支持長毛

我覺得建制同泛民都唔掂, 不過講計謀一定係建制大勝, 我不嬲唔鍾意民建聯, 尤其親中人果d咀臉, 文匯報果d社論我諗佢自己都唔知自己想講乜, 但講地區服務, 以我區為例, 人地真係做到野, 民建聯識用外傭居港權, 環評, 泛民一樣可以用遞補機制, 大家打成平手, 即係話, 人地地區服務真係做得好過你, 你下下空降有咩用, 比你威一次, 下次就踼你走, 睇下今次泛民d大牌輸得幾肉酸就知

回復 14# 的帖子

講開又講, 空降呢招, 我一定唔會投. 因為呢個係地區選舉. 條友玩下手連區內有幾多屋苑, 邊度有七仔, 間酒樓幾多點有下午茶都唔知. 咁我要呢種區議員黎做乜??

好似砌低李卓仁果位妹妹仔咁, 人地街坊要個全職, 全心嚮本區服務既議員, 唔係要一個名牌囉.

至於支持建制或民主派, 每個人都有唔同睇法. 我就只係唔鍾意D人癲狗飛蕉, 亂up一通既人

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2011-11-7 13:05 發表
我覺得建制同泛民都唔掂, 不過講計謀一定係建制大勝, 我不嬲唔鍾意民建聯, 尤其親中人果d咀臉, 文匯報果d社論我諗佢自己都唔知自己想講乜, 但講地區服務, 以我區為例, 人地真係做到野, 民建聯識用外傭居港權, 環評,  ...
小弟都支持轉哥,保皇黨在50萬人出來之前做了什麼,大家不是那麼快忘記了吧?
至於如果只為了小恩小惠,而去支持一個之前傷害了港人福祉那麼多的政黨.Sorry,小弟是真的辦不了!!

但泛民今日得到的結果也是自找和活該,誰也怨不了!所以小弟什麼也不支持,不投罷了!!

如果要小弟投,我只會投毓民一票,他和大班由龍門陣到現在,講政治,政府政策一路都好到POINT,一針見血!!
可惜的是,大班入了立會後,一路也是循規蹈矩的發表意見,但最後差點就被打到殘廢了,自此以後就收工了......這就是香港的政治...真是悲哀!!

所以香港的政治跟外國完全不同,本人亦一向十分冷感.......

泛民今次落敗, 好大原因都係之前太多負面新聞. 希望佢地真係會痛定思痛; 討論時改下d 態度, 少d 鬧人; 多做一些真正對市民有幫益的東西啦.

所有政黨內冇個好人, 全部都是為自己或黨利益而做事, 只為眼前小利大多沒有為大眾利益為福祉. 所以今次投了一位沒政黨背景的獨立人士, 須然他落選了, 但都希望他能收到支持他的人的信念, 繼續為所在地區而努力~加油 !

引用:
原帖由 防守王 於 2011-11-7 14:47 發表

好似砌低李卓仁果位妹妹仔咁, 人地街坊要個全職, 全心 ...
I like this 小妹妹
年紀輕輕就砌低個"巨無霸"
若果之前做既工作無一定的成績的話,係無可能的
而且只得27歲,very good
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

公民黨除了爭取民主外,其餘做的都不是以香港人利益着想的。

外庸居港權完全無考慮對香港的沖激以及承受能力。

當然受影響的是基層市民的飯碗,他們怎會體會呢?!

所以今日的结果是他們應得的,市民以選票作出了選擇,是民主的體現。
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

58 123
發新話題