發新話題

恭喜建制派大獲全勝

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:45 移動
引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-11-7 21:36 發表

I like this 小妹妹
年紀輕輕就砌低個"巨無霸"
若果之前做既工作無一定的成績的話,係無可能的
而且只得27歲,very good
仲要係工聯會的小花,真係唔簡單
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 ycfu 於 2011-11-7 21:53 發表
公民黨除了爭取民主外,其餘做的都不是以香港人利益着想的。

外庸居港權完全無考慮對香港的沖激以及承受能力。

當然受影響的是基層市民的飯碗,他們怎會體會呢?!

所以今日的结果是他們應得的 ...
公民擋點都好過社聞連同流民力量

乒匯乒乓球會

咁又係!
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

引用:
原帖由 太陽之子 於 7/11/2011 21:57 發表

公民擋點都好過社聞連同流民力量
佢地博上位, 為狙擊而到處空降, 為市民服務係其次, 出風頭先係地參選ge目的, 處處惡言針對同為難其他參選人.... 根本係政治之恥, 搞壞晒香港ge政治風氣la...
天下武功, 無堅不破, 唯快不破

引用:
原帖由 F1Hunter 於 2011-11-7 22:08 發表

佢地博上位, 為狙擊而到處空降, 為市民服務係其次, 出風頭先係地參選ge目的, 處處惡言針對同為難其他參選人.... 根本係政治之恥, 搞壞晒香港ge政治風氣la...
每次見到佢地掟野,我就好想搵張摺椅車埋去
同埋搵幾百個乒乓波打爆佢

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 wlwlwl 於 2011-11-7 12:35 發表

有同感
有同感X2

民主擋、飯民、社民亂......等等大敗,真是大快人心

引用:
原帖由 chifaifung 於 2011-11-7 13:04 發表
樓主此言不敢苟同
支持長毛

引用:
原帖由 防守王 於 2011-11-7 09:43 發表
區議會選舉曲終人散。

所有所謂抹黑、追擊、流氓力量、社民亂、得把口只講不做的民主擋、泛賤的泛民等等,已為自己的所作所為付出代價了。沒有借口,投票率高,那就是民意,民意叫他們不要再四出搞事。

流氓 ...

十個like

公民黨大敗,我好開心。   天地有正氣,天祐香港!!!
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-11-7 22:13 發表

每次見到佢地掟野,我就好想搵張摺椅車埋去
同埋搵幾百個乒乓波打爆佢
最好搵次機會挑佢地打波, 咁就可以名正言順咁搵個波打佢, 甚至飛佢板都仲得.

但要準備啲平野掟,千祈吾好掟塊viscaria,太晒。

呢道真係好多志同道合

引用:
原帖由 快弧 於 2011-11-7 10:30 發表
防守王說得好
律師黨又係為政治反對而去倒亂,不將香港人的好處放在眼內
香港人的好處................
由於基本法的出錯,使法治和港人利益同時出現對立.
當港人利益凌駕法律之上,香港人就會選擇利益而放棄法律.
其他人可放棄法律,但連律師都放棄法律,法律還可信嗎?

恭喜 !

又一個證明:

香港人要的是饅頭多過觸不到的目標

損害自身利益及有違道德的行為..........(唔明勿插)

饅頭=工聯會、民建聯、民協
目標=民主派
利益=公民黨
道德=人民力量、社民連

中環某高級律師樓幽暗嘅會議室一角,一班法律界嘅精英在討論區選落敗同作賽後檢討 (壹號皇庭主題音樂在背後奏起)

熟妝淚流滿面說: 我今次山頂區選輸左俾個死o靚仔,乜面都無晒啦。慈禧E,最衰都係你啦,係都要幫班賓賓攪居港權,我俾你累死啦。王學,你都吾好得幾多,好心你睇X住個老太婆啦,俾啲老妓貢埋老太婆身,差啲chok晒我地啲野出黎呀!!!

慈禧: 熟妝,我地做大事嘅人能屈能伸,睇野要睇遠啲,一兩次失敗吾算得上咩野。你地醒醒定定,我場官司一旦勝訴,班鉈地同班賓妹日日開片永無寧日,我地又有油水撈,又多十幾萬鋼票,最緊要係拖跨佢地經濟同社福系統,製造矛盾,積聚民怨,到民怨爆發社會動盪不安之時,主子必定重重有賞。

藥味、熟妝、涼瓜、劏假話與王學: 慈禧姐,我地呢獲靠晒你架啦!

(以上純屬攪笑,請各位不要大認真。 )

引用:
原帖由 atvb 於 2011-11-8 00:19 發表

香港人的好處................
由於基本法的出錯,使法治和港人利益同時出現對立.
當港人利益凌駕法律之上,香港人就會選擇利益而放棄法律.
其他人可放棄法律,但連律師都放棄法律,法律還可信嗎?
法律係用黎維護大眾既利益咖
唔係用法律黎玩政治玩倒亂
法律同政治係應該分開咖
你識唔識咖
無人叫律師都放棄公平公正既法律
只係叫律師黨唔應該用
佢地既法律知識黎玩政治手段,
不視港人既利益,而達到佢地既政治目的
tigerone is the strongest

回復 39# 的帖子

咁又無需要太激. 記得周星星有套戲扮陳夢吉(算死草), 當中法官有句好好既台詞:
"法律就係法律, 一個句都唔能夠改動!"
身為大狀, 佢地要堅持法律的完整性係好正常. 呢個亦係佢地賣點.
但係佢地因為呢個堅持實屬影響左好多人, 而市民既利益大D定係法治精神重要D,
呢一點真係無一個確實既答案. 不過, 單單講區議會選舉而言,
就係講緊社區基本的工作, 民生, 市民的利益.
咁市民選擇利益行頭, 又係好正常wor.

發新話題