53 123
發新話題

大家有冇睇 "那些年..........." 套戲呢?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

大家有冇睇 "那些年..........." 套戲呢?

早幾日睇左最近hit爆"那些年,..........." 套戲, 真係feel 好正. 好值得大家去睇. REALLY TOUCHING到喊!

我覺得帶出既MEANING好正, 好值得反思, film帶出有D機會一錯過就冇O左, 返唔倒轉頭, 好似男女主角如果O係大家都鐘意大家既時侯向對方講出自己既心意, 結局就會完全唔一樣!  人生好多遺憾都係咁樣做成......

終於明白點解有d friend 點解會睇完又睇, 因為真係好正, 我都有想再睇多次既衝動!

我都睇左 我覺得佢帶出黎比我GE感覺 時常準備自己 三思而後行 才能令自己不後悔

唉…人生有好多事都係徒勞無功

回復 3# 的帖子

但正正係一D徒勞無功GE野
先會令人凝在心中

人生本來就好多事都是徒勞無功......搞到我想買本九把刀睇下~~~~~

千其唔好爆個結局出來啊, 如果唔係九把刀的fans追殺你啊 (聽說電影的結局同小說不同)
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

回復 5# 的帖子

我已經DN左個套電子書落黎
不過仲味睇

回復 4# 的帖子

我覺得…男女主角係戲中既關係,都絕對唔差的

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-10-30 02:20 發表
我都睇左 我覺得佢帶出黎比我GE感覺 時常準備自己 三思而後行 才能令自己不後悔
----------------------------------

RIGHT> 同埋錯過機會, NO MATTER WHICH AREA! 因為機會唔會等人.

引用:
原帖由 jcyli 於 2011-10-30 02:24 發表
唉…人生有好多事都係徒勞無功
----------------------------

THINK SO. TOTALLY AGREE

回復 7# 的帖子

人生好多時候 就只係一個決策出錯 所有事都會改變
一子錯滿盤皆落索

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-10-30 02:28 發表
人生本來就好多事都是徒勞無功......搞到我想買本九把刀睇下~~~~~

千其唔好爆個結局出來啊, 如果唔係九把刀的fans追殺你啊 (聽說電影的結局同小說不同)
-------------------------------

YES. 放心. 我唔會爆結局的. 唔係大家會KILL ME 的. HAHA~

我都有少少INTEREST BUY 本書睇吓睇完FILM.

引用:
原帖由 jcyli 於 2011-10-30 02:29 發表
我覺得…男女主角係戲中既關係,都絕對唔差的
------------------------------

YES> 如果佢地O係對的時侯, 做O左對既O野, 相信FINALLY 結局完全唔同.

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-10-30 02:31 發表
人生好多時候 就只係一個決策出錯 所有事都會改變
一子錯滿盤皆落索
---------------------------------

YES. 完全讚同!

回復 12# 的帖子

我認為男女主角既關係,比完滿結局更好
能有此伴侶,難得!!又難忘!!

柯景騰其實就係九把刀後生果時~~~呢個故事係九把刀現實的一部份, 所以比人的感覺好真實(唔似港產搞笑片如XX追女仔)
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-10-30 02:37 發表
柯景騰其實就係九把刀後生果時~~~呢個故事係九把刀現實的一部份, 所以比人的感覺好真實(唔似港產搞笑片如XX追女仔)
--------------------------------------------------

YES. 我LIKE 呢D純真O既LOVE STORY!

題材背景雖然簡單, 但結果總算是有驚喜 !

值得時下人一看, 會有得著 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

上一年看過   
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
打每一球都要思考
享受每一球的變化

ncc321 二世

i will watch it
Timo Boll ALC FL+Tenergy05+Roxon
Timo Boll ALC FL+Baracuda+Tenergy64

我未睇, 吪住遲些睇, 不會我朋友睇左, 很有深度, 值得去深思的電影, 如果太細, 15,16歲的未有一定的人生經歷好難體會個中意義,  呢套電影最合剛畢業初出社會至35歲的人

53 123
發新話題