29 12
發新話題

參加球局既心態

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

參加球局既心態

有時參加球局,不是計打多打少場,而系打得開不開心,有冇適合既對手同自己過招,咁至系重要。

引用:
原帖由 dayman 於 2011-10-27 14:58 發表
有時參加球局,不是計打多打少場,而系打得開不開心,有冇適合既對手同自己過招,咁至系重要。
都係既, 球局時都係吹水多...
要打波, 平時練習已經打到死了 !
本帖最近評分記錄
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

因為上個星期有個家長投訴,自己個仔,打波打得少。

NOT MUCH SPARE TIME
<-->
.

要解釋下先,個小朋友黎左兩粒鐘,打左四場五局三。之後佢便坐係度等人搵佢打。之后個家長黎到,又 嫌個仔打得少,又叫個仔唔好同的長膠呀,生膠呀打,話打壞手勢喎。咁坐左一陣,見冇哥哥主動揾佢打,就嬲爆爆走左。後來更致電負責人破口大罵,大佬,賺哂 
妳果25蚊咁大把,唔使受埋妳氣嗎?

引用:
原帖由 Terence 於 2011-10-27 15:43 發表
要解釋下先,個小朋友黎左兩粒鐘,打左四場五局三。之後佢便坐係度等人搵佢打。之后個家長黎到,又 嫌個仔打得少,又叫個仔唔好同的長膠呀,生膠呀打,話打壞手勢喎。咁坐左一陣,見冇哥哥主動揾佢打,就嬲爆爆 ...
哈哈 ~ 4 X (5局3) 其實都已經賺左啦 !
如果場場打足5局, 都差不多要一小時, $25 一小時 (最低工資都唔得啦) !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

我的球局分分鐘打不到甘多局

估下個小朋友下次黎唔黎先
多一份溝通
多一份關心
多一份尊重

25蚊三個鐘。我坐係度做管理伯伯都有28*3=84蚊收啦,但冇得收不特止,仲要用左80蚊油錢,42蚊泊車費。
所以咁鬼好搵既球局,我都係無福消受,留待有緣人啦

引用:
原帖由 hkpeterman 於 2011-10-27 16:02 發表
估下個小朋友下次黎唔黎先
仲使估, 哽係...............

参加得球局就不好算得甘盡,做生意都要俾d人賺la

我覺得個位家長應該自己book場打飽佢

引用:
原帖由 dayman 於 2011-10-27 16:11 發表
我覺得個位家長應該自己book場打飽佢
100% agree

我參加球局最終目的系打完波有啤酒飲

引用:
原帖由 日本仔 於 2011-10-27 16:16 發表
我參加球局最終目的系打完波有啤酒飲
不怪得呢排不見你,星期一過來同你隊風花雪月

引用:
原帖由 Terence 於 2011-10-27 15:43 發表
要解釋下先,個小朋友黎左兩粒鐘,打左四場五局三。之後佢便坐係度等人搵佢打。之后個家長黎到,又 嫌個仔打得少,又叫個仔唔好同的長膠呀,生膠呀打,話打壞手勢喎。咁坐左一陣,見冇哥哥主動揾佢打,就嬲爆爆 ...
WOMAN
<-->
.

引用:
原帖由 Tam校長 於 2011-10-27 16:18 發表

不怪得呢排不見你,星期一過來同你隊風花雪月
風花雪月

引用:
原帖由 日本仔 於 2011-10-27 16:44 發表

風雪花
<-->
.

引用:
原帖由 雪清風 於 2011-10-27 17:20 發表

唔係公說蛙咩
公 IS HER YOUNGER SISTER
<-->