發新話題

Tenergy - 真係返唔到轉頭

引用:
原帖由 豪仔 於 2011-10-27 11:36 發表
i very like play snooker
---------------------

yes. 好好玩. 係要思考同strategy的.

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-10-27 11:54 發表
有無新手Snooker局啊~~~~教下我呢d完全唔識的新手啊~~~~
-------------------------------

等你開球局. 我地一齊叫高手jcc 教我o地.

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-10-27 12:02 發表
我都唔識呀
---------------------------

叫高手jcc教我o地!

snooker 局正哦....
我學生時代差不多天天都有打...那是snooker最hit的年代...打到連食飯錢都無!!!
呵呵...不過已是上世紀的事了!!!
有局預埋我呀)))))))))
討厭輸波,但無奈已成習慣!

引用:
原帖由 poon 於 2011-10-27 13:00 發表
我學生時代差不多天天都有打...那是snooker最hit的年代...打到連食飯錢都無!!!
Poon sir開啊, 教下我啊, Snooker到左我番學果個年代就唔興, 所以我都無打過啊~~~~~

加上我都唔知有乜野場比較好的~~~~~

< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 poon 於 2011-10-27 13:00 發表
----------------------------------------

POON SIR 原來都係高人.  有機會一齊打請指教吓我. 我skills 好差.

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-10-27 13:35 發表

Poon sir開啊, 教下我啊, Snooker到左我番學果個年代就唔興, 所以我都無打過啊~~~~~

加上我都唔知有乜野場比較好的~~~~~
-------------------------------------

我又join.   

alan: 銅鑼灣"南華會"好正個場. 有時我都去打. 又冇人smoking.  jordan 我上堂個場都ok. 好少人smoking.   兩個場都唔雜的.

JCC, 太陽, POON SIR & ALAN, 如果你o地唔嫌我打得差,  可以隨時搵我開返個snooker 球局, 銅鑼灣 or JORDAN 我都OK!

引用:
原帖由 yanyan222 於 2011-10-27 14:32 發表
JCC, 太陽, POON SIR & ALAN, 如果你o地唔嫌我打得差,  可以隨時搵我開返個snooker 球局, 銅鑼灣 or JORDAN 我都OK!
我支持去 銅鑼灣 南華會~~~不如就下個星期五晚吧~~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

哈哈 ~ 原來大家鍾意打 Snooker 多過打乒乓球

我已經將此貼搬了家....

(請移步到吹水區)

嘻嘻, 管理員認為唔使搬家

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-10-27 14:36 發表

我支持去 銅鑼灣 南華會~~~不如就下個星期五晚吧~~~~~
我都有10年冇去過南華會了...
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

不如明晚整一局教下我地d新

引用:
原帖由 Tam校長 於 2011-10-27 14:44 發表
不如明晚整一局教下我地d新
咁即係鼓勵我放飛機 ?
(我報左泓景台球局喎校長)

BTW, 你係咪仲打緊塊Darker Tan Pan ?

引用:
原帖由 yanyan222 於 2011-10-27 14:50 發表

---------------------------------

sorry ar. jcc. 好似我搗亂左你O既TOPIC TIM.  唔好意思.
唔緊要喇, 都係吹水, 反正而家呢度已經係吹水區了

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-10-27 14:37 發表
哈哈 ~ 原來大家鍾意打 Snooker 多過打乒乓球

我已經將此貼搬了家....

(請移步到吹水區)
-----------------------------------

sorry ar. jcc. 好似我搗亂左你O既TOPIC TIM.  唔好意思.

我乒乓球同SNOOKER都LIKE. 不過我都係乒乓球鐘意多D. 呢排勁練既都係乒乓球. HAHA~

oh,有心開局幾時都得,不好等到熱潮cold down,我的DARKER收埋左,我現在用timoboll alc / zlc
幾時冉meet

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-10-27 11:05 發表
琴晚練波時貼左塊 Tenergy 05 上CC7 (反手) 試試,
但真係唔掂....
攪到鬼咁無癮, 打左15 分鐘後放棄了....成晚入左房打 Snooker

先至不得不承認, 現時的德國膠已經後來居上了 !
(無論借力, 控制落點, 旋轉 ...
Support, agree with you!

引用:
原帖由 Tam校長 於 2011-10-27 14:56 發表
oh,有心開局幾時都得,不好等到熱潮cold down,我的DARKER收埋左,我現在用timoboll alc / zlc
幾時冉meet
你咁絕 ?! 居然收埋左塊"針板" ?!

幾時 meet ? 講緊士碌架定乒乓球先 ?

一於11月初攪返個卓球局啦 !
(而家都月尾啦, 要時間諗地點, Fridays, 南華會好難book)

引用:
原帖由 holdhearted 於 2011-10-27 14:58 發表

Support, agree with you!
What rubbers would you use instead ?

引用:
我學生年代唔係香港, 但都係成日篤波 !
一打就一/兩晚通頂...大學時最後一年缺席左50幾日, 都係為左篤波,
Touch Wood 好在最終都畢到業...

發新話題