發新話題

[砌版討論] 學番波想買拍

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

學番波想買拍

想換拍 依家用緊Stiga S-5000(手柄出現裂痕)
都已經係8年買 依家學番波
正手:neo天極3 反手:bty flextra(太薄冇力,想換)
諗住換darker 紅v (淘寶)
http://item.taobao.com/item.htm?id=7551972649&
最近睇岩幾塊板
Yasaka YE $323
Yasaka YEO $400
考慮緊買邊塊
各位波友 點睇 比d意見

IF YOU ARE A  SHAKEHAND USER, DON'T CONSIDER YASAKA BLADE
<-->
.

咁應該考慮邊種
我依家係想學番o岩 d手勢
請推介一下
我想塊板可以打到長遠d(唔洗到時又要買多塊)

BUTTERFLY 7 PLYWOOD;
<-->
.

引用:
原帖由 fandan 於 2011-10-27 09:38 發表
咁應該考慮邊種
我依家係想學番o岩 d手勢
請推介一下
我想塊板可以打到長遠d(唔洗到時又要買多塊)
都係正面的打算 !
一塊好的板其實可以用好耐 !

不過HK$120 買塊大陸紅V - 唔值得

Flextra 是2.0mm ?
不是塊膠唔夠力, 是塊板s5000 唔夠力.

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

BTY 7-PLYWOOD, FOR INSTANCE,
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-10-27 09:44 發表
BUTTERFLY 7 PLYWOOD;
尼塊好似要過千wo  我預400鬆d咋
細佬我學生黎咋 買唔起咁貴

Flextra應該係1.8
買個陣都3-4年前 唔記得左
如果真係要換 邊塊好?
不過buget有限

引用:
原帖由 fandan 於 2011-10-27 10:16 發表

如果真係要換 邊塊好?
不過buget有限
如果平平地, Yasaka YES 都夠打了 !
反而膠會貴d, 外國膠冇 $250 都難...
(或者收塊 good condition 的二手膠啦)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 fandan 於 2011-10-27 10:16 發表

如果真係要換 邊塊好?
不過buget有限
NO NEED, ABOUT $760............... THEN CONSIDER DONIC BLADE
<-->
.

考慮下Donic Burn OFF- $35x-$38x
性價比唔錯

整塊銀河橫板,加狂飆同BARACUDA都好好打
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

咁炭燒DONIC 同YASAKA YE/YES/YEO 比
各方有咩分別
2個牌子同 STIGA 板面相差幾多

我有D廠板,靚D的有TSP F1, STIGA S-2000, 平D嘅$40 - $50 都有,有興趣PM我啦。

發新話題
最近訪問的版塊