發新話題

學界精英決賽於星期四在北區.....

學界精英決賽於星期四在北區.....

大家有沒有什麼意見發表呢 ?
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

係好事,不會撞乒總舉行的團體賽,因為往年撞到嘔.......

引用:
原帖由 GOLO 於 2011-9-27 12:31 發表
係好事,不會撞乒總舉行的團體賽,因為往年撞到嘔.......
咁講又係, 星期四唔會撞
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

去到無雷宮咁遠

是否聯和墟>?

~超級榮譽~

對球員:        一年一次,冇乜所謂
對audience:學生不能睇高水平的學界賽事

係weekday 打無錯係唔會撞期, 不過d學生哥就去唔到睇決賽囉, 針無兩頭利, 顧此失彼, 唉 !

對住港島區的同學就好慘啦。 如果打第一塲8:30的比賽,真係要6點起身呀。

我當日帶隊, 聽到有幾個家長痛罵這個安排

原因如下
1)  影響同學上課 (家長認為學生應以讀書為主, 不應為打波而缺課)
2)  當日是不少學校的test week (其實學校難以安排補測)

而我亦覺得安排不太好, 因為大會要求老師帶隊, 而老師為帶一場比賽, 不能回校上課, 受影響的班別可能達5-6班

引用:
原帖由 kei 於 2011-9-27 17:33 發表
我當日帶隊, 聽到有幾個家長痛罵這個安排

原因如下
1)  影響同學上課 (家長認為學生應以讀書為主, 不應為打波而缺課)
2)  當日是不少學校的test week (其實學校難以安排補測)

而我亦覺得安排不太好, 因為大會 ...
完全認同
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

8:30AM,點起身去睇

反而就我睇,學體會有多少值得可憐 ! (1) 講比賽資金及資助,肯定比乒總少很多,而又冇銀行及商家支持,哪搞起上嚟自然比恒生學界盃差很多 . (2) 講比賽擇日,就得這個,哪又可就得哪個嗎 ? 有誰可保證已報名球員,一定嚟打你個學界賽,而不打其他公開賽呢 ? 但日子在考試前搞,已算不錯了 ! (3) 講比賽選場問題,好多時唔係話想要哪個場就哪個場,有些場已給康文處定了主要用途,加上此次好似係康文署資助場地,故可能決定權係康文署到 . 以上都是我知及我的意見,可能和真正的事實有多少出入,請勿見怪 !

too bad, bad time and place
Timo Boll ALC FL+Tenergy05+Roxon
Timo Boll ALC FL+Baracuda+Tenergy64

引用:
原帖由 卓朗 於 2011-9-27 21:16 發表
too bad, bad time and place
相當認同 ! 不如擺明撞明爭仲好 ! 這樣始終較難睇呢 !

發新話題