發新話題

學界精英大爆冷

睇住孔嘉xlose;不過兩個都好波

3局2冇仇報,死未

兩局都是due時輸
tungfai

乙組最屎都爆冷出局
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

咁今次學界比賽都好多意外賽果喎
tigerone is the strongest

我真係覺得三盤兩勝對強者好不公平,有乜理由甘高水平的比賽會三盤兩勝?又吳見游水游25米,跑步跑50米......我驚無人反映意見將來中小學全部一盤過.....跟住就再六分四然後三分二.......

引用:
原帖由 GOLO 於 2011-9-26 10:54 發表
我真係覺得三盤兩勝對強者好不公平,有乜理由甘高水平的比賽會三盤兩勝?又吳見游水游25米,跑步跑50米......我驚無人反映意見將來中小學全部一盤過.....跟住就再六分四然後三分二.......
有幾唔公平呢? 大家同一起跑線, 同一終點, 世界冠軍都唔係場場贏啦, 張繼科岩岩先輸比馬龍, 唔通又對強者不公? 25米游水當然有, 跨欄有60米,輸一兩場波就話比賽不公, 未免有點那過了.

十卜 十萬轉vs零轉
十萬轉vs零轉有火

學界比賽都以三盤兩勝為主. 好似一直都冇咩人話唔公平
其實三盤两勝又好, 五盤三勝又好, 贏就係贏, 輸就係輸, 好似冇咩唔公平成份喎!
今次比賽岺小朋友贏左首號種籽, 幸運有之, 技術有之, 甚至乎士氣也有, 只有唔公平呢三個字沒有.
喜見乒壇新人湧出頭來, 加以鼓勵, 唔係好過–味批評賽制, 裁判....
總結一句 : 各位能夠所謂"爆冷"之小朋友, 繼續努力. 今次之勝利絕對是你們辛勤努力之成果

十卜Terence言之有理

引用:
原帖由 快弧 於 2011-9-26 11:28 發表
十卜 十萬轉vs零轉
十萬轉vs零轉有火
haha 大家討論唶, 無火無火......

由舊制21分改到現在11分,小球改到大球,由遮擋發球改到無遮擋發球,由有機膠水改到無機膠水...等等.., 中國隊一直都無太多異議,只有提升自己去適應...他們到現時仍能在乒壇站在第一...
比賽梗有勝負...一時的失敗又有何驚奇...勝者不驕...敗者不餒...取長補短..這樣才是真正皇者...
明白什麼都總有限期

引用:
原帖由 一燈大師 於 2011-9-26 12:16 發表
由舊制21分改到現在11分,小球改到大球,由遮擋發球改到無遮擋發球,由有機膠水改到無機膠水...等等.., 中國隊一直都無太多異議,只有提升自己去適應...他們到現時仍能在乒壇站在第一...
比賽梗有勝負...一時的失敗 ...
好野好野
大師果然有皇者之風範

我以前打學界係3局2, 21分, 而家又係3局2, 不過係11分。
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

講心果句吖
雅各d小圈子月賽,初賽3局2勝,出左線都5局3勝啦
學界精英大賽, 話晒都係學生哥既重要公開賽事
打3局2勝就真係小家左d既

學界精英初賽是3局2勝,決賽圈是5局3勝呀!

其实岺小朋友真是打得好好,我想人人都会认同,不过三盘二胜真是好有问题,如果一盘过叼时你地觉得有没有问题,公吾公平?

以前打區賽,係廿一分一局的
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 GOLO 於 2011-9-26 20:34 發表
其实岺小朋友真是打得好好,我想人人都会认同,不过三盘二胜真是好有问题,如果一盘过叼时你地觉得有没有问题,公吾公 ...
i think that your question is not good enough
all players are same games, same ball, same playground, same condition, why not fair
you can ask, 3 games 2 win, good or not.   not fair or not
this my my comments

計我話應該打一局一分過,咁就唔識打都有機會贏,才算是公平!

發新話題