發新話題

轉橫板, 會有轉機嗎?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
學埋橫板都冇壞 ! (學識後又冇人會迫你轉既)

我自小時侯都是只識用直板, 後來轉了橫 (至今轉了4 年)

想借甚麼的橫板隨時出聲, 可以借給你試練.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 閃人 於 2011-9-16 17:32 發表

我想借oc
2塊 OC 年頭都已經放賣了....
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 Georgett 於 2011-9-16 18:17 發表

你有冇陳玘果塊橫板呀? 我好鐘意睇佢打波架.
Stiga Energy wood ?
Stiga Ebenholz 7 ?
雙魚杞 ?

之前2 塊 Stiga 都有, 不過後來放晒 (因為我只有地方 keep 50塊板, 是我的合法 Quota)

但我覺得你應該先試狂飆王橫板 (因為你自己而家都係打緊狂飆皓直板, 手感會相似)
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 Georgett 於 2011-9-17 13:00 發表
好呀, 你有?
可以借俾你試練呀 !

引用:
原帖由 Georgett 於 2011-9-19 23:01 發表
我今日打波, 睇到隔離枱有個阿叔橫打, 質量唔錯, 可以給人致命一擊...原來
橫打也可以有這樣的威力( 我不嬲以為橫板會好一些, 質量會高一些)...
哈哈哈哈 ~ 各有各好, 只是你和我都未能做到 !

引用:
原帖由 lwy7383 於 2011-9-21 15:46 發表

嘩。。。師兄咁多板嘅!

我只係出嚟玩得幾個月,D師兄話我唔適合用狂飆3,因為我係女性,但又唔知乜嘢膠至適合。。。師兄星期五可唔可以攞哂&#22 ...
其實唔使拿晒所有膠出來都可以心中有數...只要了解是甚麼打法, 就可以給予意見...

再講, 邊有可能帶得咁多出來 ?! (Rubbers only, 100 - 120 pcs)

而且3 小時球局內都冇可能試得到幾多塊 (要等無機膠水乾)
本帖最近評分記錄

發新話題