發新話題

超貴組合是怎麼,請提供

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 alanchan 於 2011-9-5 10:23 PM 發表
跟世界排名出發, 打完馬龍, 就打波爾, 之後打張繼科, 之後打水谷隼, 王勵勤, 薩姆索諾夫, 之後打台灣仔莊智淵......
好.同年輕時代一樣番板照跟,月尾買馬龍先

~超級榮譽~

我見到$6800
都唔知係咪炒到咁高

不過用特注的木造成中直
應該非常夠力
打正膠人地波皮都碰唔到

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-9-5 10:29 PM 發表

低調d, 粒仔呢家野, 我自己無乜研究, 但有人說要厚5夾, 就穩中有兇. 可能Stiga TO呢D厚野比較好!!! (我都只係聽說而已 )
軟皮蛇正手加x1,我最啱打,想買塊粒仔反手試下

~超級榮譽~

引用:
原帖由 kenschans 於 2011-9-5 10:31 PM 發表
我見到$6800
都唔知係咪炒到咁高

不過用特注的木造成中直
應該非常夠力
打正膠人地波皮都碰唔到
咩地方買到,最多當沒有比到6000$

~超級榮譽~

$6800

~超級榮譽~

回復 24# 的帖子

已pm左你,
我應該冇睇錯吧...

引用:
原帖由 kenschans 於 2011-9-5 10:40 PM 發表
已pm左你,
我應該冇睇錯吧
收到pm,當然超貴

~超級榮譽~

$6800-. this blade now placed at SUN Kung Sing......i saw before........

以傳統茂利或煽動人買貴嘢o既睇法或語句: '一分錢一分貨'咁睇, e 塊板咪正過王皓龍狂,波科碳纖等東西好多倍?!  

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-9-5 10:50 PM 發表
以傳統茂利或煽動人買貴嘢o既睇法或語句: '一分錢一分貨'咁睇, e 塊板咪正過王皓龍狂,波科碳纖等東西好多倍?!  
言之有理

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2011-9-5 19:25 發表

言之有理
謝謝閃生 ! 估計如果喺早角, 如果賣方預計買方有'大把', 加埋句'此品全球發行很少, 很珍貴; 你(買方)支付不起的... ...' 賣方受唔起人刺激, 都幾有機會會買下.

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-9-5 11:04 PM 發表

謝謝閃生 ! 估計如果喺早角, 如果賣方預計買方有'大把', 加埋句'此品全球發行很少, 很珍貴; 你(買方)支付不起的... ...' 賣方受唔起人刺激, 都幾有機會會買下.
早角大把暴發戶,面子緊要過銀子

~超級榮譽~

(市場上可以買到的橫板)
應該是 Darker Royal 600 - ($8000 - $10,000左右)
正手膠 - 國家隊用的國狂III 藍綿 - ($600左右)
反手膠 - 日本隊專用 Tenergy 05 - ($600左右)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

.
.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-5 11:17 PM 發表
(市場上可以買到的橫板)
應該是 Darker Royal 600 - ($8000 - $10,000左右)
正手膠 - 國家隊用的國狂III 藍綿 - ($600左右)
反手膠 - 日本隊專用 Tenergy 05 - ($600左右)
有得買?

引用:
原帖由 sam1996921 於 2011-9-5 23:19 發表

有得買?
我朋友可以買到 !
好多人睇過, 都認為是堅的.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-5 11:21 PM 發表

我朋友可以買到 !
好多人睇過, 都認為是堅的.
有意.

我講下我現時最想打的組合, 就係Butterfly Photino + 正手T05, 反手T64

原因係Photino 面材用檜木, 對於球感柔一點, 但因為桐木大芯的硬, 所以提供足夠的支撐力.

正手T05或找一將轉旋為依歸的膠都可以, 去做成拉得比較好.
反手用T64或彈一點的德國膠, 令反手做成彈擊比較好.

但不是沒有缺點的, 由於Photino有成7.1MM厚, 所以手感上未必有薄板的清晰

以上就是我對呢個組合的感覺(雖然未打過).
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-9-5 23:26 發表
我講下我現時最想打的組合, 就係Butterfly Photino + 正手T05, 反手T64

原因係Photino 面材用檜木, 對於球感柔一點, 但因為桐木大芯的硬, 所以提供足夠的支撐力.

正手T05或找一將轉旋為依歸的膠都可以, 去做成 ...
我打過 Photino, 覺得明顯有"天花板效應"...
建議你試打 Innerforce ZLC !

閃人兄,,你可去淘x搜尋 " stigaae ''  收藏家 ge 店舖,,果度$9800-$68000塊板都有..

滴達仔神人

發新話題