40 12
發新話題

[球板討論] 【原創評測】新/舊波爾大解構

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
thx

多謝分享

引用:
原帖由 柏熹仔 於 2011-9-1 13:09 發表
多謝分享
咁加分啦 ~
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-2 15:21 發表

咁加分啦 ~
GIVE YOU FIVE * 3
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-9-2 15:32 發表

GIVE YOU FIVE * 3
最少都加20分啦 ~ 嘔心瀝血架 !

(d 分係你度扣俾我)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-2 15:34 發表

最少都加20分啦 ~ 嘔心瀝血架 !

(d 分係你度扣俾我)
EXCEED MY RIGHTS
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-9-2 15:40 發表

EXCEED MY RIGHTS
只要你願意...我可以安排

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-2 16:52 發表

只要你願意...我可以安排
<-->
.

果然好打

強呀,全面分析

新b 加海夫出奇地夾 !

新b 紅V作反手太彈  有D難控制 唔知系咪球技問題

引用:
原帖由 johnchow 於 2012-2-3 01:35 發表
可能係,因為新b 配hexer hd 都幾夾ge情況底下,而紅v都幾似 hd
唔差得太遠.
(德國膠塊塊都差唔多ga la)

回復 33# 的帖子

比你講中左 我都唔識分 塊塊都易爛褂:P

請問舊波爾同cc5旋轉同力量邊個好d?

舊波應該轉尐。。。。
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

ST比FL個樣華麗好多

引用:
原帖由 johnchow 於 2012-2-3 01:35 發表
應該是 !
因為 Timo Boll ALC 不是新手的玩具.

CC5 / Timo Boll Spirit ?

首先2 塊的厚度唔同, 性能上也有別, (CC5 偏重)
TB Spirit 手感上好好多, 旋轉差唔幾, 視乎技術影響多d,
但底勁應該是 CC5 稍勝, 因為厚d, 也就扎實一點.

我個人覺得 CC5 絕對比 Rosewood 5 更好 ! (只是厚了一點, 所以多數人會隨波逐流, 揀 Rosewood 5)

今日買埋舊波,我都嚟過新舊直板比較,係新波板型長小小

換得番舊Post睇資料!

40 12
發新話題