77 1234
發新話題

[是非] 令人最厭倦的一場西貢區區賽

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

令人最厭倦的一場西貢區區賽

不是對手強而令人無心機打,而是周圍班特約師奶,阿伯的行為舉子真令人討厭.不停近距離的喧嘩.其實打波只是為了興趣,不論輸贏都同樣開心,但遇上這樣的塲面,這樣的對手,打一塲都嫌多,真希望以後不要踫頭.

ar8c9觀禮

so bad
Timo Boll ALC FL+Tenergy05+Roxon
Timo Boll ALC FL+Baracuda+Tenergy64

引用:
原帖由 rickyy 於 2011-8-22 09:04 發表
不是對手強而令人無心機打,而是周圍班特約師奶,阿伯的行為舉子真令人討厭.不停近距離的喧嘩.其實打波只是為了興趣,不論輸贏都同樣開心,但遇上這樣的塲面,這樣的對手,打一塲都嫌多,真希望以後不要踫頭.
唔緊要...當係一個經驗來la.......下年再努力過一定會有好成績出來的!

ricky,
不要傷心,
下年決賽請定100個臨記來support,嘈過佢

引用:
原帖由 abcde 於 2011-8-22 11:28 發表
ricky,
不要傷心,
下年決賽請定100個臨記來support,嘈過佢
我報告做下年臨記..........請問時薪有無$28

昨天都有去看比賽,但覺得現場很有比賽的氣氛,
每有人勝一球波均有人用掌聲作鼓勵,(好似在伊館看比賽)
同時見到很多精彩的比賽

是甚麼樣的行為舉止丫?
引用:
原帖由 rickyy 於 2011/8/22 09:04 發表

下次可以佩帶耳"失"同老花鏡
耳"失" 可以隔音
老花鏡 可以幫你專注 近距離, 專心望著對手

我都好可能會下次比賽用耳"失"
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

too noisy can be disturbing players, too bad
Bty innerforce 兩面反膠

引用:
原帖由 Riccardo 於 2011-8-22 12:37 發表
是甚麼樣的行為舉止丫?
大會不停播音叫觀眾返回觀眾席,這班人一直站在教練席後,近遠距離有數十人,我輸波他們鼓掌是對的,我連續贏幾球,他們就會講,不夠打找埋細佬來(因為細佬坐教練席),在我後面大聲講大聲笑,不停講東講西,說話帶有嘲笑,我覺得很厭煩,我不知可不可以叫他們離開,如果有下次,我一次放低球拍唔打,我覺得這不是一場比賽,比賽完結,細佬生氣了,只懂講這班係什麼人來嘅 ? 

回復 1# 的帖子

好似兩年前又是西貢區
又是final
又有類似場面

引用:
原帖由 rickyy 於 2011-8-22 16:14 發表

大會不停播音叫觀眾返回觀眾席,這班人一直站在教練席後,近遠距離有數十人,我輸波他們鼓掌是對的,我連續贏幾球,他們就會講,不夠打找埋細佬來(因為細佬坐教練席),在我後面大聲講大聲笑,不停講東講西,說話 ...
本上:
當日我都在場,很替你不值,但心中已不停替你加油,希望明年再見到你,亦希望你有好的表現
昨日你的表現不好,現終明白有關的原因了
我是在曼後一局(第四局)才來的,都感覺你很沒心機,相信觀眾影響了你的表現
努力呀!
我亦希望各參賽者打出精彩片段,不輸勝負,友誼至上

我離遠睇左你一局, 你有點兒半放棄.....
如果真是好影響你, 你下次可以同裁判講! 等佢幫你處理.
我覺得果班人冇惡意的, 因為你太強所以來support 他們的球員!
所以你要打得仲好!唔好咁易輸!
今次當上一課吧, 下年加油!
思樂乒
eat to live, play & love
---------------------------------------------------------------------------------------
豈不知在場上賽跑的都跑,但得獎賞的只有一人?你們也當這樣跑,好叫你們得著獎賞。 凡較力爭勝的,諸事都有節制,他們不過是要得能壞的冠冕;我們卻是要得不能壞的冠冕。  所以,我奔跑不像無定向的;我鬥拳不像打空氣的。 (林前9:)

引用:
原帖由 ZZZ 於 2011-8-22 16:19 發表
好似兩年前又是西貢區
又是final
又有類似場面
similar case also happened by 2 years old
same location
same aunti and uncle
same competition
just not your son, who is Lee x Hay
http://hkttf.com/viewthread.php?tid=15634&extra=&page=1

引用:
原帖由 rickyy 於 2011-8-22 16:14 發表

大會不停播音叫觀眾返回觀眾席,這班人一直站在教練席後,近遠距離有數十人,我輸波他們鼓掌是對的,我連續贏幾球,他們就會講,不夠打找埋細佬來(因為細佬坐教練席),在我後面大聲講大聲笑,不停講東講西,說話 ...
你可以換一個角度來睇,呢一塲吾系比賽,係一個用來訓練打波要專注,要高度集中打波的心態的環境,當你能養成呢個習慣打波,你的心理質素肯定有所提升,人地比賽打小兩成波,你打比賽可能會打高兩成波,橫掂都要打,點解吾可以用的正面的的心態去打呢,
無倫對手塲地,我都會盡量去享受每一塲波架
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

建議用佛門神功'獅子吼'震懾一下佢地。
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

其實都係一個經驗嚟!第二時出社會工作,恐怖過呢班嘅人,多不勝數,當為一種鍛鍊都好呀!
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

訓練EQ最好時機

引用:
原帖由 borkee 於 2011-8-22 22:19 發表
其實都係一個經驗嚟!第二時出社會工作,恐怖過呢班嘅人,多不勝數,當為一種鍛鍊都好呀!
可能我太幸福,我身邊的大人都錫我,如貓哥,波記,sam哥.小閒咁,不但陪我打波,還會教我做人道理,
二年前的對手比我細,比我慘,比起上來這件事只是小事一樁.

77 1234
發新話題