38 12
發新話題

貴價器材是否打高幾班

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 songyip 於 2011-8-14 00:18 發表
工欲善其事, 必先利其器....貴價野梗係好 D 既!
X2!心理好D lo!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

球員的器材,相等於武士的兵器 . 在戰場上較好的兵器,當然較有利啦 ! 但戰技不足,亦都會身首異處呢 ! 故兩樣都同樣重要 ! 在球場上球員能有得心應手,及更能發揮自己技術的器材,始終都係較有利 ! 但不應過份沉迷及執著 ! 始終在球場上比試的是球員各方面平衡的表現 !!

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2011-8-13 20:14 發表
如果而家要用番c
我覺得會完全適應唔到~~~
紅喜一星可以打死好多人,塊板就好似長膠咁,又無力,又唔食西,回返個波俾對手好難適應

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-8-14 00:35 發表

紅喜一星可以打死好多人,塊板就好似長膠咁,又無力,又唔食西,回返個波俾對手好難適應
緊係啦 ! 有人用煙灰缸代板打,都一樣打贏好多人 !

縱使得神兵利器 還需有蓋世武功
否則只會刀仔鋸大樹
努力練功最緊要
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

用到貴靚嘢打得開心; 用到平靚嘢打得安心.

貴價器材是打高幾班:
技術唔夠,器材搭夠,
用世界級的器材可以拉高幾分,
用世界級的貴價器材當然可以再拉高幾分,
用世界級選手用的貴價器材更當然可以再拉高幾分,

幾分+幾分+幾分=11分贏硬!

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-8-19 13:46 發表
用到貴靚嘢打得開心; 用到平靚嘢打得安心.
我發現用貴嘢反而就住就住,驚撞壞,用平嘢反而打得放d.

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-8-19 13:50 發表

係喎, 巧驚靚靚貴嘢受到傷害(污漬, 花面, 爆邊... ...)

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-8-19 17:20 發表

我都幾放架,有圖為證
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 日本仔 於 2011-8-19 13:55 發表

我都幾放架,有圖為證
唔止花面爆邊, 仲要折斷

引用:
原帖由 日本仔 於 2011-8-19 17:25 發表

我都幾放架,有圖為證
幅圖都唔係你既
笑死人咩你

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2011-8-19 14:06 發表

幅圖都唔係你既
笑死人咩你
Hint:唔單一個空間

唔打得都要睇得
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

小弟不才,拉狂飆十下得幾下得,拉 05 十下都得,不過無乜勁力,所以利器有助學習時間短,不過想絕世就唔得。

引用:
原帖由 速鳥 於 2011-8-19 18:12 發表
小弟不才,拉狂飆十下得幾下得,拉 05 十下都得,不過無乜勁力,所以利器有助學習時間短,不過想絕世就唔得。
所以小弟,正手05反手64 lo!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 devilaaron 於 2011-8-19 12:49 發表
縱使得神兵利器 還需有蓋世武功
否則只會刀仔鋸大樹
努力練功最緊要
agree  your  point

器材只係輔助你打好D姐   都係技術最緊要
樓主你呃post多D囉

38 12
發新話題