發新話題

[砌版討論] 想砌新板 收集意見

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
引用:
原帖由 jcclee 於 2011-8-16 12:58 發表

推介適合你的打法, 咁真係好 !
不過有機會一定要用埋澎漲劑 ! (初試只需要擦膠面就已經 ok 了)
層次會更加明顯地進一步提升的 !!
來球局找我, 免費讓你先試用 !
嗯 等我問fd借支野來用下至得=]
至於球局 我唔岩打你地個啲架啦
除左時間問題 屋企人都唔比我同唔識嘅人打波
希望以後有機會啦^^
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

引用:
原帖由 devilaaron 於 2011-8-16 11:00 發表

係?! 都係人地比意見教我咁砌姐^^ 好好打呀!!
oic!我以為大家係C兄弟!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 devilaaron 於 2011-8-16 13:48 發表

嗯 等我問fd借支野來用下至得=]
至於球局 我唔岩打你地個啲架啦
除左時間問題 屋企人都唔比我同唔識嘅人打波
希望以後有機會啦^^
吓!你好細個嗎?唔同多D人打,好難進步到架!
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-8-16 14:49 發表

吓!你好細個嗎?唔同多D人打,好難進步到架!
都唔細 十幾歲咁啦
平時都有同同學book場打下嘅
佢地都唔差架 都練到波
但係出去你地嘅球局就唔比
遲多年幾兩年我就會出^^
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

我正手打緊hexer
想轉omega4pro打下
唔知有乜唔同呢?

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2011-8-16 15:46 發表
我正手打緊hexer
唔知有乜唔同呢?
我覺得hexer會比較彈
旋轉2隻都好好
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

引用:
原帖由 devilaaron 於 2011-8-16 16:06 發表

我覺得hexer會比較彈
旋轉2隻都好好
但人地話omega4 pro沖d既?
加上hexer唔算快

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2011-8-16 16:25 發表

但人地話omega4 pro沖d既?
加上hexer唔算快
我岩岩先轉omega姐 同埋都係人地推介我
所以我啲評價唔準架 只係個人感受^^
p.s omega4真係好沖!
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

引用:
原帖由 wlwlwl 於 2011-8-16 13:06 發表

CHing 都好高深, 用層次感來形容板同膠
咪笑我啦師兄

其實我意思是....

(舉例)同揸跑車一樣 : 一架保時捷911 TURBO 本身已經好快, 好夠馬力,
但如果入埋飛機用的汽油, 咁就更加"如虎添翼" ! (比用普通汽油的表現會更加出色)
道理就如同用澎漲劑一樣, 可令原本已經勁的器材發揮得淋漓盡致
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2011-8-16 15:46 發表
我正手打緊hexer
唔知有乜唔同呢?
Omega4 Pro 弧線比 Hexer 長, 更加衝
要睇返你的底板性能來配...
我試過用在 CC7, 容易出界 (因為 CC7 本身的弧線比任何板都較長)
但 CC7 + Hexer(反手)就一流, 互補長短.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

我想配係玫瑰5度啊
得唔得啊

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2011-8-17 00:26 發表
我想配係玫瑰5度啊
得唔得啊
咁就當然得啦, Omega4 pro 配大多數板都會有不同的好效果.
(你塊木幾重) ?

93G啊

HEXER定佢重啊?

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2011-8-17 00:33 發表
HEXER定佢重啊?
Hexer 重過 Omega4 Pro (1g-2g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-8-17 00:43 發表

Hexer 重過 Omega4 Pro (1g-2g)
咁就冇得頂啦~
減輕D負擔

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2011-8-17 00:32 發表
93G啊
都算重wor!

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-8-17 08:48 發表

都算重wor!
我都覺 我塊小鳥84g...
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

引用:
原帖由 devilaaron 於 2011-8-17 09:08 發表

我都覺 我塊小鳥84g...
84G ok la!

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-8-17 09:09 發表

84G ok la!
ching你塊大鳥幾重?
聽人講大鳥因為板型大左所以好重喎
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

發新話題
最近訪問的版塊