發新話題

戒煙中支持下

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

戒煙中支持下

24小時了,好辛苦,,,,,,,,,,,,,支持下
東華三院戒煙綜合服務中心,電話23328977
藥物包括:戒煙香口膠,戒煙貼(貼24小時)下星期看醫生,免費.
每當過了三四小時就想食煙,醫生說是尼古丁發作
這時候要食戒煙香口膠,直接食到覺得戒煙香口膠苦
成功了一半,決心定力最為重要,我一定要堅持下去.
,
支持波友
jcyli  ,pingpong ,  kensze , michaelwwk, Cyrus_Law,tommy,kangaroo626, chrisho2010 ,ngaiyin
sam1996921,鋒~~,alanchan,魚腩,borkee,太陽之子,john88,聰聰,Darkz#2000,hytam,tykm2000,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

本帖最近評分記錄
  • feideepking +10 鼓勵 2011-7-23 00:54
  • sam1996921 +10 支持你 介左去 2011-7-22 21:05
  • 魚腩 +10 堅持落去呀! 2011-7-22 20:14

~超級榮譽~

引用:
原帖由 jcyli 於 2011-7-22 07:10 PM 發表
努力啊….將打波既毅力延續去戒煙到!!
頭有點暈口又乾,食了戒煙香口膠好了一點,頂硬上.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 jcyli 於 2011-7-22 07:14 PM 發表

唔好成日諗住……搵其他野轉移下視線
多謝您鼓勵,支持下去.

~超級榮譽~

東華三院戒煙綜合服務中心,電話23328977,免費

~超級榮譽~

引用:
原帖由 ngaiyin 於 2011-7-22 07:39 PM 發表

努力!!!!

當想抽煙時, 看看支持你的波友名字, 由頭到尾數一次.....@&&!%#&*!%#!)%#!)#%!*&#!)(#*!*(^#!()
當您見到我,身邊沒有煙味,努力中................

~超級榮譽~

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2011-7-22 07:53 PM 發表
看來我也要加入戒煙行列了,先看閃兄為榜樣,睇你頭了
家人,朋友,波友鼓勵,大陸堅持戒煙,口氣是最好証明.

~超級榮譽~

回復 alanchan 的帖子

今日真是好辛苦,不是吹水

~超級榮譽~

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-7-22 08:14 PM 發表

你頂到黃金一星期的話, 你就最少有7成機會不會食番~~~
知道,和打乒乓球一樣

忘我,高度集中

~超級榮譽~

引用:
原帖由 魚腩 於 2011-7-22 08:15 PM 發表
加油呀!
多謝 魚腩超級版主支持

~超級榮譽~

多謝:波記,太陽之子,不會令您們失望.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 聰聰 於 2011-7-22 08:41 PM 發表
我支持你! 一定要成功戒到煙,為佐自己身體健康! 加油! 我外公吸煙有60幾年都可以戒到,你一定得嫁   :)
您外公吸煙有60幾年都可以戒到,我都有30年,一定得,下定決心

~超級榮譽~

引用:
原帖由 crazyvin 於 2011-7-22 09:19 PM 發表
戒野真係好辛苦...
我都戒緊賭.....大家努力!
大家加油,我和尼古丁博鬥中,,,,,,,,,,,,,,,

~超級榮譽~

引用:
原帖由 KSLiu 於 2011-7-22 10:23 PM 發表
當你想到要杯葛烟草商, 拒絕納烟草税, 你便多一份動力戒烟.
對,43元一包紅雙喜,重貴過米.

~超級榮譽~

多謝各位支持,我堅強支持,再次多謝波友支持.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 blowfish 於 2011-7-23 12:03 AM 發表

早d休息相信都有幫助.....
今日都在家中休息,沒有出外打波,真是好辛苦,比後生照顧屋企人還要辛苦

現在抽煙人仕請三思,戒掉真是好辛苦.

~超級榮譽~

今日張兩日買煙錢.去買半打雞精食
食了精神,開胃,睡眠充足.
本帖最近評分記錄

~超級榮譽~

引用:
原帖由 mathew1734 於 2011-7-23 11:23 PM 發表
http://www.youtube.com/watch?v=_ZdIQZSLT2k
睇下呢條片可能幫到你!!
加油!
吸手煙!(續集) Ming仔 幫您戒煙! *誠意推介*

多謝您

~超級榮譽~

引用:
原帖由 快弧 於 2011-7-23 01:32 AM 發表
戒煙一定得,十卜
多謝]快弧兄

~超級榮譽~

引用:
原帖由 nixonwin 於 2011-7-26 02:08 PM 發表
閃人兄,努力呀! 為何不寫日誌,分享戒煙過程,感受, 給想戒煙的人互勉, 學習
兩星期後,寫我感受.

~超級榮譽~

發新話題