發新話題

【James007】

嘩..恭喜哂 !! 咁我使唔使讓埋我個吹水區板主比你做 ..等你同 46 日吹夜吹 ...

引用:
原帖由 44_66 於 2008-4-1 11:09 發表

其實我份工都吾洗 中文打字架 , 就係要同老佛爺上網吹水迫出黎的 , 開頭用手寫板 , 典之鬧交 吾夠人快 (哈哈哈) , 卒之老佛爺教我用速成 , 辛苦左半年到就開始上手喇
速成好處係, 唔識讀既字都識打.
剛剛相反, 廣東拼音令到唔識寫個字, 只要記得點讀, 都搵得返出黎.

兩者兼備, 就天下無敵啦!

I am back la....

引用:
原帖由 防守王 於 2008-4-1 10:15 發表

邦邦, 快D練好打中文字啦! 可以用廣東拼音, 好易嫁咋!!
I will learn ga la....give me some time la....

引用:
原帖由 james007 於 2008-4-1 11:46 發表

I will learn ga la....give me some time la....
學就學倉頡.....快而準

引用:
原帖由 44_66 於 2008-4-1 11:05 發表
汪汪 ....  doctor 尖  做左板煮喎 ..... 弓起弓起 liness" />
做 blow water 板煮 I think I am OK gei.....can learn from you Master 44_66

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-4-1 11:48 發表
congratulations!
Thanks....also learn from you la....

引用:
原帖由 44_66 於 2008-4-1 12:33 發表

整個手寫板用住先 囉 liness" />
I Don't know how to write chinese ga so 手寫板 will be useless to me....

引用:
原帖由 44_66 於 2008-4-1 12:35 發表

倉頡仲難過簡易 ... yy 小姐 快d 教下多他尖 打中文啦 , 等許有多d 雞會 係樹練習
佢話寫都唔識寫..咁我點教佢打喎...建議佢買套果 d 聲控既...一話講字會一路出...好耐之前見過唔錯家喎

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-4-1 12:39 發表

佢話寫都唔識寫..咁我點教佢打喎...建議佢買套果 d 聲控既...一話講字會一路出...好耐之前見過唔錯家喎   
Can it translate dirty words?

引用:
原帖由 44_66 於 2008-4-1 12:37 發表

吾係呱 ... 汝條假羊詭子 ... 咁汝又識睇鐘聞 ..
識睇吾識 write lor....

引用:
原帖由 44_66 於 2008-4-1 12:40 發表

咁如果係公司的話 ... 成日對住個 mon 口 up up 品神咁 , 味好異相 ......
哈哈哈...自言自語...仲要一路講一路笑...痴線佬...

發新話題