發新話題

[綜合技術] 長膠+生膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:20 下沉

長膠+生膠

有冇遇過一面打長膠,一面打生膠既對手~

遇到呢D對手點算@@

朱萬全........

沒得點算 都係咁打嫁la
生膠同長膠都不能產生強烈旋轉 你開d沒力借ge波去佢長膠個面之後搵機會

直板就唔同講法啦..

直板就要睇下對手咩打法la 用邊面打正面or會唔會用倒板 會難打好多

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-6-14 10:51 PM 發表
  直板就要睇下對手咩打法la 用邊面打正面or會唔會用倒板 會難打好多
兩面倒板,重難打.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 ★呀然★ 於 2011-6-14 10:50 PM 發表
直板就唔同講法啦..
對,生膠可以攻打對手

~超級榮譽~

不過呢個組合最大ge缺憾都係旋轉
如果對住孤圈球穩ge高手會比較難打
始終對手拉加轉孤圈球個波拱一定局你退台 長膠可以退台但係生膠退台威力就麻麻
比較被動

睇下大家邊個功力大姐..有d打正膠一樣可以控制反貼既人既..

我呢一年起碼對過4-5個長膠+生膠既高手, 全部都係乙丙組以上, 超難打

未見過高手用呢套組合 好想見識下d高手點用呢種配合打

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-6-14 23:10 發表
未見過高手用呢套組合 好想見識下d高手點用呢種配合打
JackHo, 金毛輝等等都係長膠+生膠既乙組高手, 有機會可以同佢地切磋下

引用:
原帖由 阿舜 於 2011-6-14 23:14 發表 JackHo, 金毛輝等等都係長膠+生膠既乙組高手, 有機會可以同佢地切磋下
兩個都好難打呀!
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

邪皇jack ho就係near種打法!解決辦法得一個,就係邪過佢!阿貓就係咁樣邪死左邪皇jack

邪死.............老人打法...

引用:
原帖由 jacles 於 2011-6-30 00:11 發表
邪死.............老人打法...
果幾位高手都好後生架, 而且轉板動作超快, 唔算老人既

最怕.................

發新話題
最近訪問的版塊