發新話題

大專體育聯會黑箱作業 選拔結果難以服眾

樓主可否講解清楚是此輪選方法、過程及章則嗎 ? 讓我們更多了解是此問題 ! 謝謝 !

引用:
原帖由 superhero1031 於 2011-6-5 00:40 發表
今次選拔賽 分左兩輪
第一輪: 每間大學派兩名球員 總共11名球員參加 打大循環 最後6名可入第二輪賽事
第二輪: 該6位球員打多次大循環
實不相瞞 此賽事賽前係冇任何章程及規則 只係知道打到愈好名次愈有利
最終決 ...
嘩 ! 咁樣選法,即係球員就算總成績係前三名,都不一定有份代表啦 ! 真係不問成績,只重過程 !

從這個案可見到,主辦團體認真專業 ! 可能面前的甄選賽只係參考,實際係要睇哂各甄選球員的出身、經驗、實戰及關係等各方面的表現,才選出獲選球員名單來 ! 果真黑暗得厲害 !  

我想知經過2輪循環戰後,係咪全部球員都可對均哂 ! 如果不是的,就肯定此甄選方法有問題 ! 而原來根本已預留咗攞雙打位比某些球員,那些球員根本不用出來選啦 ! 分明做場大龍鳳,比D唔識玩嘅人睇下姐 !

啊 ! 請問第2次輪選係計第1次輪選嘅最好成績的6位出來再選嗎 ? 如是的,其實只需計第1次輪選成績,或第2次輪選成績,己很足夠 ! 要2次輪選成績加上除2的計分方法,分明有古惑 !

可見主辦單位唔關注,全權由代表負責 . 代表權力過大,大到可以權謀私 . 我雖然係局外人,都十分痛恨 ! 香港乒壇內點解會發生啲咁嘅事 ! ...  

講咗咁耐,已知道的係賽制是有問題,加上透明度嚴重不足,而負責教練又唔肯聽人意見,最後只有向主辦單位高層投訴 ! 如仍這樣,真係冇辦法 ! 事實係當權者話事 ?!

引用:
原帖由 防守王 於 2011-6-11 10:56 發表
最後的答案, 會說成比賽只是給教練看看各球員在比賽的表現, 而非正式決定誰跟誰入圍. 所有入選隊員主要由教練直接揀選.....
當成出嚟見工一樣,挑選受聘 ! 有冇黑幕,自己心照 !

唔好意思 ! 我只係個局外人 ! 我看如需了解整件事,都係需要陳教練自己出嚟講返,整個甄選計劃是否主辦單位全權授予他話事,或他只是奉命行事 . 如真係教練話哂事,而在此事先沒有向參選球員講明甄選程序及結果,都係由教練全權話事的話,而甄選賽只係參考,哪教練仍有殉私之嚴 ! 對事定對人,就要睇此事的真相了 ! 請主辦單位及教練,還球員一個公道 ! 說明真假 !

冇辦法 ! 讀得大專,個個都係成年人,有一定學識,唔係細路仔,唔係你話點就點,始終要對公眾有個合理的交代 !

已沒有下文了嗎 ?! 真係投訴無門 ?! 官官相衛嗎 ?!

小弟建議找些有身份及有地位嘅人士出來,和各球員及各院校聯合,直接向世大(世界級)主辦單位投訴,及講解事發經過和問題,或許仲有希望 ! (當年澳門足總出現問題,又一樣可以舊換新,只要有人支持及世界認同,咪一樣可以成事 !) 請各位為公理、自由及希望企出來吧 !

哈哈 ! 果然他們的解釋,並不是每個問題,都有問必答 ! 然而開會更並不是每個有關係的人,都有權參與 ! (起碼都請齊控辯雙方參與吧 ! 冇原告何來被告呢 ?!) 更何況要公平、公開及公正 ! 這都反映了他們做起嘢上嚟好官式 ! 真係有問題時,要裡面嘅人提出至算問題 ! (外面嘅人提出唔算數 !) 真係阿彌陀佛囉 !

發新話題