發新話題

先達車仔舖

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

先達車仔舖

尋日同老婆行西九,在5樓既蘋X商場閒逛時,忽然發現某店竟然有波板賣,

咁梗係留步昅昅喇!其後知道,原來就是先達車仔舖搬左去呢度,

我問老闆係咪因為生意唔好或加租所以搬竇;出乎意外,店主話唔係,

主要係頂唔順先達D二手煙咁話!!
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-5-30 21:24 發表
原來先達乒乓店搬咗去西九五樓
多謝King少加分!!

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-30 21:34 發表
原來搬左去西九, 伯伯好好人, 好好傾架...
可能好少波友知道佢新舖位置,所以伯伯見到我係波友,都好想同我吹耐D水!!

引用:
原帖由 是神 於 2011-5-30 23:54 發表
我都買左好多塊 lkt 紅鑽石同黑金剛,
刀板也砌了一塊(但我拿直板的), 你話伯伯幾咁有味力..
C兄,伯伯猛向我推介紅鑽石,話有T05八九成威力,查實有冇咁勁呢?!

重想問下紅鑽石同黑金剛有乜分別,性能同重量如何??THX!!

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-31 01:39 發表

冇咁誇張, 不過紅鑽石都打得過 (似一塊冇咁粘和比較彈既狂飆2), 用澎漲劑之後就好好多, 幾十蚊不妨一試.
黑金剛的海綿內能感冇紅鑽石咁強烈, 似升級版的國套, 海綿回彈較慢, 是正手膠.
重量都算是中位數, 對大陸 ...
原來如比!THX!!`咁C兄知唔知紅鑽石同黑金剛既升級版"金糕海绵"又係乜架伙呢?

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2011-5-31 02:15 發表
快D訓啦!老弧! 咁多心

星期五沖爆你
粘面糕糕喎!有DD想食囉!!

似乎星期五一齊比師姐沖爆機會高D!!

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-31 08:56 發表

我一開始就係講佢地既"金糕海綿", 我冇試過佢地既 Basic 版呀, 有一次我貪得意貼左新既黑金剛 + 紅鑽石去球局,
(諗住自己試新野) 同時又俾d 波友試驗, 點知即時俾人強搶左2塊膠 (佢話讓左俾佢先, 叫我自己再買過) ...
唔係掛,要搶!!

引用:
原帖由 占jim 於 2011-5-31 13:42 發表
出開九龍貢上去及下先 !  
有企圖!!

引用:
原帖由 songyip 於 2011-5-31 05:19 發表

很多謝你的介紹, 好懷念先逹的乒乓店, 原來只是搬了別處, 真有點失而復得的感覺, 希望伯伯的生意越做越好, 係識貨既波友就幫襯多 D 啦.....
唔駛客氣!
我都同你一樣,見到先逹乒乓店冇左,覺得有D失落,好彩比我撞番,真係有失而復得的感覺!!

引用:
原帖由 占jim 於 2011-5-31 14:22 發表
弧生 heart moving ?!  
占兄,你burn得勁D!!

引用:
原帖由 占jim 於 2011-5-31 18:04 發表
有排都未有得揀 !  
拿,下星期四五我幫你打電話去車仔舖問下,有的話即刻去買,星期六剪彩!

引用:
原帖由 占jim 於 2011-5-31 20:29 發表
嘩 ! 磨邊都磨吾切喎 !
磨邊最多咪磨幾粒字,打burn趁熱嘛!!

引用:
原帖由 占jim 於 2011-5-31 21:08 發表
非也 ! 自從磨過兩塊AH之後, 在下察覺到磨邊好講究, 貼吾貼中指, 角度岩吾岩.........係有好大影響既 ! (當然要視乎個人握拍方法)
嘩!!!占兄原來對板既要求已經去到咁高境界!厲害,厲害!!

引用:
原帖由 豆腐~ 於 2011-6-6 18:39 發表
伯伯主要賣咩牌子??
Donic同LKT!!

引用:
原帖由 占jim 於 2011-6-6 19:35 發表
可否pm個電話黎, 得閑問下佢有Burn off st 未 ?  
係喎!

引用:
原帖由 crazyvin 於 2011-6-11 16:44 發表
d野平唔平ga..?我成日都搵唔到d lkt d 板,係ge 去見識下先
價錢合理,行開街去睇下無妨!

發新話題