發新話題

先達車仔舖

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2011-5-30 21:06 發表
尋日同老婆行西九,在5樓既蘋X商場閒逛時,忽然發現某店竟然有波板賣,

咁梗係留步昅昅喇!其後知道,原來就是先達車仔舖搬左去呢度,

我問老闆係咪因為生意唔好或加租所以搬竇;出乎意外,店主話唔係,

主要 ...
很多謝你的介紹, 好懷念先逹的乒乓店, 原來只是搬了別處, 真有點失而復得的感覺, 希望伯伯的生意越做越好, 係識貨既波友就幫襯多 D 啦.....

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2011-5-31 01:47 發表

原來如比!THX!!`咁C兄知唔知紅鑽石同黑金剛既升級版"金糕海绵"又係乜架伙呢?
我一開始就係講佢地既"金糕海綿", 我冇試過佢地既 Basic 版呀, 有一次我貪得意貼左新既黑金剛 + 紅鑽石去球局,
(諗住自己試新野) 同時又俾d 波友試驗, 點知即時俾人強搶左2塊膠 (佢話讓左俾佢先, 叫我自己再買過)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

He started to work at 4 p.m.  at Sin Tat shop. Is his new shop open earier after the removal. Thanks.
Bty innerforce 兩面反膠

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-31 08:56 發表

我一開始就係講佢地既"金糕海綿", 我冇試過佢地既 Basic 版呀, 有一次我貪得意貼左新既黑金剛 + 紅鑽石去球局,
(諗住自己試新野) 同時又俾d 波友試驗, 點知即時俾人強搶左2塊膠 (佢話讓左俾佢先, 叫我自己再買過) ...
唔係掛,要搶!!

引用:
原帖由 占jim 於 2011-5-31 13:42 發表
出開九龍貢上去及下先 !  
有企圖!!

老伯系咪都打波架!
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

引用:
原帖由 小過童 於 2011-5-31 15:33 發表
老伯系咪都打波架!
我諗佢鍾意打麻雀多d
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 songyip 於 2011-5-31 05:19 發表

很多謝你的介紹, 好懷念先逹的乒乓店, 原來只是搬了別處, 真有點失而復得的感覺, 希望伯伯的生意越做越好, 係識貨既波友就幫襯多 D 啦.....
唔駛客氣!
我都同你一樣,見到先逹乒乓店冇左,覺得有D失落,好彩比我撞番,真係有失而復得的感覺!!

?????

引用:
原帖由 占jim 於 2011-5-31 14:22 發表
弧生 heart moving ?!  
占兄,你burn得勁D!!

引用:
原帖由 占jim 於 2011-5-31 18:04 發表
有排都未有得揀 !  
拿,下星期四五我幫你打電話去車仔舖問下,有的話即刻去買,星期六剪彩!

引用:
原帖由 占jim 於 2011-5-31 20:29 發表
嘩 ! 磨邊都磨吾切喎 !
磨邊最多咪磨幾粒字,打burn趁熱嘛!!

引用:
原帖由 占jim 於 2011-5-31 21:08 發表
非也 ! 自從磨過兩塊AH之後, 在下察覺到磨邊好講究, 貼吾貼中指, 角度岩吾岩.........係有好大影響既 ! (當然要視乎個人握拍方法)
嘩!!!占兄原來對板既要求已經去到咁高境界!厲害,厲害!!

下次大家可以開post 問一問, 我睇住佢般,  般前仲買左一塊lkt 仿taksim, 二百唔洗, 都幾打打8成以taksim
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

引用:
原帖由 占jim 於 2011-6-1 04:58 發表
國手磨邊仲得人驚 !   
你意思"磨邊"是 ? (磨虎口位) ?

引用:
原帖由 占jim 於 2011-6-2 07:23 發表
是的 ! 在下講緊係橫板而矣 !  
橫板都磨深虎口

引用:
原帖由 占jim 於 2011-6-2 07:30 發表
在下膚淺, 可以更加發揮到手指力出黎 !  
汝磨得淺唧, 不過有d板直情唔使磨

引用:
原帖由 占jim 於 2011-6-2 07:41 發表
呢d ?
http://www.ttshop.cn/product.asp?id=802
唔使吊手腕設計

引用:
原帖由 豆腐~ 於 2011-6-6 18:39 發表
伯伯主要賣咩牌子??
Donic同LKT!!

發新話題