48 123
發新話題

先達車仔舖

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

先達車仔舖

尋日同老婆行西九,在5樓既蘋X商場閒逛時,忽然發現某店竟然有波板賣,

咁梗係留步昅昅喇!其後知道,原來就是先達車仔舖搬左去呢度,

我問老闆係咪因為生意唔好或加租所以搬竇;出乎意外,店主話唔係,

主要係頂唔順先達D二手煙咁話!!
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2011-5-30 21:06 發表
尋日同老婆行西九,在5樓既蘋X商場閒逛時,忽然發現某店竟然有波板賣,

咁梗係留步昅昅喇!其後知道,原來就是先達車仔舖搬左去呢度,

我問老闆係咪因為生意唔好或加租所以搬竇;出乎意外,店主話唔係,

主要 ...
係丫, 有波友都帶過我上去一次, 真係好細間, 不過都幾多Donic板~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

原來先達乒乓店搬咗去西九五樓

証明賣乒乓用品真系幾難做

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2011-5-30 17:58 發表
証明賣乒乓用品真系幾難做
咁賣二手煙好過

原來搬左去西九, 伯伯好好人, 好好傾架...
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

佢同我講過, 佢以每塊300大元賣左4張t05倉底貨比人...
你話佢好唔好人...!!!, 好可惜無我份..
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

引用:
原帖由 是神 於 2011-5-30 22:10 發表
佢同我講過, 佢以每塊300大元賣左4張t05倉底貨比人...
你話佢好唔好人...!!!, 好可惜無我份..
係呀 ?! 真係錯過左...可惜
我之前係伯伯度買過好多塊 Donic 板
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

我都買左好多塊 lkt 紅鑽石同黑金剛,
刀板也砌了一塊(但我拿直板的), 你話伯伯幾咁有味力..
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-5-30 21:24 發表
原來先達乒乓店搬咗去西九五樓
多謝King少加分!!

師兄. 想問吓係咪年多前仲先達頂樓賣波板個 Uncle  ??  我塊 LKT 都係佢到買. 好 Nice 好 人

引用:
原帖由 c17105 於 2011-5-31 00:27 發表
師兄. 想問吓係咪年多前仲係先達頂樓賣波板個 Uncle  ??  我塊 LKT 都係佢到買. 好 Nice 好好 人
yes, 就係同一位老伯伯

回復 12# 的帖子

Thx. jc.  我仲意為 Uncle 退咗休. 落開深水埗, 要上去行吓.

Thx for info
又多個藉口遊西九
爛玩屎波,正是在下.
服役中:百希達中直+省隊打底藍鯨(多謝天悅球會會長)

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-30 21:34 發表
原來搬左去西九, 伯伯好好人, 好好傾架...
可能好少波友知道佢新舖位置,所以伯伯見到我係波友,都好想同我吹耐D水!!

引用:
原帖由 是神 於 2011-5-30 23:54 發表
我都買左好多塊 lkt 紅鑽石同黑金剛,
刀板也砌了一塊(但我拿直板的), 你話伯伯幾咁有味力..
C兄,伯伯猛向我推介紅鑽石,話有T05八九成威力,查實有冇咁勁呢?!

重想問下紅鑽石同黑金剛有乜分別,性能同重量如何??THX!!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2011-5-31 01:20 發表

C兄,伯伯猛向我推介紅鑽石,話有T05八九成威力,查實有冇咁勁呢?!

重想問下紅鑽石同黑金剛有乜分別,性能同重量如何??THX!!
冇咁誇張, 不過紅鑽石都打得過 (似一塊冇咁粘和比較彈既狂飆2), 用澎漲劑之後就好好多, 幾十蚊不妨一試.
黑金剛的海綿內能感冇紅鑽石咁強烈, 似升級版的國套, 海綿回彈較慢, 是正手膠.
重量都算是中位數, 對大陸膠來講, 算幾滿意LKT在性能上的過渡表現, 期望佢地會繼續進步 !
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-31 01:39 發表

冇咁誇張, 不過紅鑽石都打得過 (似一塊冇咁粘和比較彈既狂飆2), 用澎漲劑之後就好好多, 幾十蚊不妨一試.
黑金剛的海綿內能感冇紅鑽石咁強烈, 似升級版的國套, 海綿回彈較慢, 是正手膠.
重量都算是中位數, 對大陸 ...
原來如比!THX!!`咁C兄知唔知紅鑽石同黑金剛既升級版"金糕海绵"又係乜架伙呢?

快D訓啦!老弧! 咁多心

星期五沖爆你

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2011-5-31 02:15 發表
快D訓啦!老弧! 咁多心

星期五沖爆你
粘面糕糕喎!有DD想食囉!!

似乎星期五一齊比師姐沖爆機會高D!!

48 123
發新話題