發新話題

[砌版討論] 配膠問題

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

配膠問題

想向各位大大請教一下以下的配膠問題;
事緣我想換反手膠, 因為依家果塊都比我打到幾傷下
目前裝備= 板: stiga pen(OC)[直板]
                 正手: 省狂Ⅲ
                  反手: Donic Coppa Jo Gold
我想要較轉的, 方便反手拉波~ 同埋我唔想要塊好似Jo Gold咁易碎既反手膠
筆直 = 最高$600

求各位大大指教 =]

T05-fx

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-5-25 21:37 發表
T05-fx
thx~ 但05-fx會5會太彈? 我驚唔慣><
主板: 黑檀5cs 正手:  國狂(國套)3 反手: Andro rasant

t64~~
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2011-5-25 22:04 發表
t64~~
值得參考=]=]thx~
好耐冇同你打過波喇626 xD~
主板: 黑檀5cs 正手:  國狂(國套)3 反手: Andro rasant

反手膠唔使買到 $600 咁貴, 最緊要夾返自己塊板,
可以試試 Jo Platin 或者 Gold X1 (即係新一代的 Jo Gold)
$200 幾就有交易
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

有d咁既事-v-
有打過咩 忘記了~~
YEO

bty sriver EL------$230

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2011-5-26 00:03 發表
有d咁既事-v-
有打過咩 忘記了~~
@_@ Kowloon Park ar
during the Easter Holiday =]

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-25 23:59 發表
反手膠唔使買到 $600 咁貴, 最緊要夾返自己塊板,
可以試試 Jo Platin 或者 Gold X1 (即係新一代的 Jo Gold)
$200 幾就有交易
THX BUT 會5會好易碎? 對Donic 冇晒信心 ><

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-5-26 00:16 發表
bty sriver EL------$230
THX

引用:
原帖由 jackw19970920 於 2011-5-26 16:06 發表

THX BUT 會5會好易碎? 對Donic 冇晒信心 >
而家新一代的膠皮絕對耐用, 點會容易爆邊呢 ?!
我用緊d 膠, 是完全沒有爆邊的問題喎
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-26 16:21 發表

X2!我D膠可打半年以上架!

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-26 16:21 發表

我信得過你 =]
就試下先

-3-真的忘了~

我同另一個波友大家都係一齊買左塊紅色既donnic既Baracuda做反手~

佢就橫板~我就直板橫打~~

佢過左1個月左右塊Baracuda就已經裂開左~~

我果塊就無事~~

所以我覺得都係靠你彩數
YEO

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2011-5-28 12:06 發表
-3-真的忘了~

我同另一個波友大家都係一齊買左塊紅色既donnic既Baracuda做反手~

佢就橫板~我就直板橫打~~

佢過左1個月左右塊Baracuda就已經裂開左~~

我果塊就無事~~

所以我覺得都係靠你彩數line ...
絕對唔係靠彩數....可以參考以下連結 :

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=33685&extra=page%3D1

原來如此
YEO

發新話題
最近訪問的版塊