發新話題

[其它討論] 有關球拍和膠皮壽命...

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

有關球拍和膠皮壽命...

正常既膠皮同底板可以用幾耐?? 我只係用左4個月,有冇需要換?

一塊係省狂3,一塊係729-08, 我想問下佢地可以用幾耐??

or 多數d人幾耐會換一次??

我兩面狂飆
用了年半
性能愈來愈好

(每星期打8小時計)一般膠皮都大概半年左右, 即是大約200小時
底板就大概一年至年半左右
當然適當的保養也會對性能影響很大

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=33685&extra=page%3D1

(以上只是我的個人例子)

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

我塊膠用左一年
只係爆佐少少邊
用黎練波同打球局都仲得
tigerone is the strongest

一時時啦,如果練得多波既,塊狂飆兩個月應該差唔多玩完了
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

我開頭兩個月都冇保養到,只係宜家仍有keep住保養...

個人覺得中國膠比較耐用,我的狂三用咗年幾。底板用了快五年

發新話題