37 12
發新話題

[球板討論] 想轉碳板

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

想轉碳板

你要考慮清楚, 碳板一試之後就會上癮
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-3-14 19:28 發表
你要考慮清楚, 碳板一試之後就會上癮
不過我試親都會灰.....
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-3-14 19:30 發表

不過我試親都會灰.....
舉d例子來聽吓
(碳板更加要注重板的重量)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-3-14 19:32 發表

舉d例子來聽吓
(碳板更加要注重板的重量)
PHOTINO試過.....BOLL 都試過...
馬林碳又試過
不過我都唔啱打

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-3-14 19:34 發表

馬林碳又試過
不過我都唔啱打
我都係非碳一族, 患左碳板恐懼症
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-3-14 19:34 發表

馬林碳又試過
不過我都唔啱打
揀碳板的重量跟純木唔同, 橫板最好90g-95g 之間,
太輕會比木板更發虛, 太重又冇晒手感...
Boll 新碳我唔講, 因為太多方面要就,
馬碳太輕真是會感覺虛(直板會好過橫板)
你有冇試過施碳/普碳之類 ? (3木2碳, 檜木面)

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-3-14 19:43 發表

你有冇試過施碳/普碳之類 ? (3木2碳, 檜木 ...
試過,想丟左佢

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 vr1717 於 2011-3-14 19:42 發表

我都係非碳一族, 患左碳板恐懼症
我同你都係同病相憐.....
皆因打法差唔多

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-3-14 19:51 發表

試過,想丟左佢
話我聽丟左係邊, 等我去執

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-3-14 19:51 發表

試過,想丟左佢
有冇試過 CC7 ? (值得一試)

銀河mc4又平又好打,不算彈,適合剛轉碳人士!
愛吃愛喝愛打波,希望改善球技和壞脾氣

施碳普碳我也掉了,很難配膠的硬板!

打純木最好!!!

將現有的膠貼落去先啦!我以前配F1的…baracuda應該可以

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-3-14 19:43 發表

你有冇試過施碳/普碳之類 ? (3木2碳, 檜木 ...
舊波爾超好用

我覺得我塊施light(schlager light)即施碳輕量級 幾好打喎
算係偏輕(絕對冇施碳咁重)
控制還可(絕對冇施碳咁難控)
速度甚佳(冇施碳咁快)
配上正s1   反tango extreme 也不錯
追求速度的就要施碳吧  
係價錢頗貴

37 12
發新話題
最近訪問的版塊