35 12
發新話題

[是非] 不用打球的教練

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

不用打球的教練

上星期我在美孚,看到一個有趣的情景:

一位打扮前衛的教練,在教一位小朋友打球。在旁的父母很認真,用DV拍攝整個過程。

可是,問題出在……教練從頭到尾都只是靠張咀!放一籃球讓那位小朋友自己打球(不是在練發球)。

這樣也要收二百,但也有人願意,服了嗎?

那人是不是前港隊或是甲組球員?

引用:
原帖由 nicholas 於 2008-3-20 03:54 發表
上星期我在美孚,看到一個有趣的情景:

一位打扮前衛的教練,在教一位小朋友打球。在旁的父母很認真,用DV拍攝整個過程。

可是,問題出在……教練從頭到尾都只是靠張咀!放一籃球讓那位小朋友自己打球(不是在練 ...
佢可能係國內ge高級教練 , 不用手只用口 , 搵陪練員同學生打。

另外那個教練是男定女?同埋那個小朋友大約多少歲?

是一個又教羽毛球,又教籃球的教練。而且他教羽毛球時,也是不用示範,只靠張咀。

那個小朋友真的很小,大概是三年級吧?

是個人教授,沒有陪練。小朋友的父母才在。

我都經常都見到咁的情況,但係一定會有陪練!
唔知係唔係國內高級D的教練都係咁教

$200 是用把口教呢

落手落腳教應該要收 $800

其實用乜方法教乜波都好. 只要有人肯買, 就有得賣!

係國內用口一般係貴過用手架......kakakakaka

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-20 12:17 發表
國產膠好野,國產教練仲好野
所以國家隊球員人才輩出

不過這個教練看來是香港仔。

引用:
原帖由 poon 於 2008-3-20 12:09 發表
係國內用口一般係貴過用手架......kakakakaka
咸咸地
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2008-3-20 11:24 發表
$200 是用把口教呢

落手落腳教應該要收 $800
44_66 用把口教 is free ga.....

引用:
原帖由 james007 於 2008-3-24 12:26 發表

44_66 用把口教 is free ga.....
邊個願意先
最新乒器...........................................

引用:
原帖由 nicholas 於 2008-3-24 12:21 PM 發表
不過這個教練看來是香港仔。
咁就有d問題喇....

係後生仔?

引用:
原帖由 左右開弓 於 2008-3-24 12:29 發表

咁就有d問題喇....

係後生仔?
同意.............如有小朋友學打波,請穩左右開弓哥哥

引用:
原帖由 小過童 於 2008-3-24 12:33 PM 發表

同意.............如有小朋友學打波,請穩左右開弓哥哥
哈哈...
真係多謝你幫我宣傳~

35 12
發新話題