發新話題

【荔景體育館計分球局】3月6日(星期日) 14:00~17:00(已完結)三張檯

【荔景體育館計分球局】3月6日(星期日) 14:00~17:00(已完結)三張檯

地點: 荔景體育館(葵涌荔景麗祖路60號    電話號碼 : 2744 5678)
荔景地鐵站A2出口,沿扶手電梯上賢麗苑商場見美心快餐傍有一樓梯上荔景山路,上到荔景山路之後轉左,會見到有斜路上行人天橋,過了行人天橋,沿百步梯上到悅麗苑,穿過平台和停車場,會見到荔祖路,在荔祖路轉左直行就會見到荔景體育館。

時間:  06-03-2011(星期日), 14:00~17:00

台號:  壁球場編號 1,2,3

費用: 15蚊

其他要求: 1.計分比賽後無論輸贏都要握手以表友誼第一  
                2.無論對手勁你幾多或差你好多,都要認真打
                3.當滴死或瀨網要舉手以示歉意
                4.可能有需要波友幫手計分或執波

球局現有器材: 1.乒乓波約200個供練波用
                        2.3星波供計分用6個
                        3.計分牌3個
                        4.執波網2支
                        5.裝波袋1個
                        6.執波仔1個(Luban's father)

球局目的:
搵唔同對手互相切磋,磨練球技,學習調整心理質素,從而得到進步, 增進友誼, 友誼第一, 比賽第二

Luban仔簡介:
年齡:10歲
球齡:1.5年(2009年8月)
優點:上進心強,肯學,肯思考,有波打就有無窮體力
缺點:脾氣差(改善)
弱點:反手差,基本功差(已有改善....加強中)
喜好:打乒乓波,圍棋,摺紙,玩電腦遊戲
乒器: 1.銀河MC-2+阿波羅37度+阿波羅38度
         2.Donic OVTCHAROV+Roxon500+狂颷III

Luban仔戰績:
九西學界乒乓球比賽2010年乙組團體:季軍,最佳球員
深水埗分齡乒乓球比賽2010年9~10歲組: 冠軍
北區分齡乒乓球比賽2010年9~10歲組: 亞
2010恆生新一代大比拼9歲組:季軍

乒總積分: 28分 (2010-6)

曾經打過既對手: 6,7拾歲d伯伯,4,5拾歲d叔叔同阿姐,11~40歲d哥哥同姐姐仲有6,7,8歲d弟弟妹妹

Luban仔心聲:
各位波友你咪看我得10歲呀,我打得下架,有D大哥哥,叔叔都唔夠我打架,想練波搵我啦

名額12人:
1)Luban
2)留位
3)留位
4)留位
5)留位
6)留位
7)留位
8)留位
9)ericcwk
10)ryanchau0213
11)
12)

本帖最近評分記錄
  • smallstar +10 開球局獎勵 2011-3-2 13:50

回復 1# 的帖子

請問你樓上8位波友係唔係全是小學生?

引用:
原帖由 lammmm 於 2011-3-1 22:58 發表
請問你樓上8位波友係唔係全是小學生?
係呀,D小朋友水平唔差架 ,得閒咪來指教吓佢地囉
Luban's Dad

我係個大哥哥,已久疏戰陣,請預我一位。
請問球局怎樣計分?
亞洲乒乓

引用:
原帖由 ericcwk 於 2011-3-2 23:25 發表
我係個大哥哥,已久疏戰陣,請預我一位。
請問球局怎樣計分?
welcome, 你可以循環打晒咁多人,1局過15分或唔打咁多人3盤2勝11分
Luban's Dad

push

發新話題