50 123
發新話題

[膠皮討論] Tenergy 05

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
引用:
原帖由 pearpang 於 2011-2-28 07:13 發表
國手D膠點同市場版呀,唔好講笑
咁是理所當然啦 !
當所有職業球員(中國人/外國人)技術都站在同一水平的時候,
器材就成為致勝的關鍵了, 情況就和賽車一樣.(看誰的馬力大)

我們都只是一眾的業餘球員, 想在過程當中尋求樂趣,
但往往卻盲目地去追求別人認為是最好的器材,
以為有了最好的器材,那麼便可以打贏對手, (這只是白白浪費金錢)
我承認, 是會比較有"優勢",但不會一定贏 !

等我用好我塊普通狂飆3 之後, 我一定打得贏別人的 Tenergy
而家倒不如先練好自己的技術, 到時如虎添翼, 得到更大的樂趣 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

SUPPORT THE UPPER FLOOR
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-2-28 12:00 發表
SUPPORT THE UPPER FLOOR
Thank You

我熱愛嘗試不同的器材, 皆因我天生就有極強的求知慾,
想多d 了解有關不同的底板結構與膠皮的協調性
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

回復 43# 的帖子

100% VIRGO
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-2-28 17:14 發表
100% VIRGO
How come you know ?!

回復 11# 的帖子

he wants to but he can't.  heheheeh

引用:
原帖由 hkw2010 於 2011-3-1 13:10 發表
he wants to but he can't.  heheheeh
其實因為王晧本身用緊的膠是勁過 Tenergy 05 的
(連價錢都貴過)

不過, 日本國家隊所用的 Tenergy, 又豈是我們願意俾錢就可以買得到的 Tenergy 呢 ?!

回復 41# 的帖子

support you

最近我從外國買了一塊香港少有得賣的 Tenergy 05 (1.9mm)
比正常的 (2.1mm) 透一點, 效果很好, 多了安全感和控制, 其他特質和普通 Tenergy 05 一樣
(值得推薦)

不過唔好問我係邊度買, 因為我都唔知道再買唔買得返第2塊

引用:
原帖由 tedkwok 於 2011-2-27 22:12 發表
點解d人咁鍾意用(正手) Tenergy 05+狂皓
Tenergy 05夠唔夠力前沖拉架
因為夠轉同爆lo,我都用緊啦

50 123
發新話題