發新話題

[膠皮討論] Tenergy 05

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

力量

係要你出力。
胶幫你出轉同幫助你手感。
係個波40mm 之後我先知道依家d 胶你幾大力都冇乜西。
05 可以你比小d effort 就打出以前細球既去勢。

唔係05 洗鬼咁貴。  

我講得太多啦。。。 嘻。  唔好插我。  

引用:
原帖由 hkw2010 於 2011-2-27 23:36 發表
係要你出力。
胶幫你出轉同幫助你手感。
係個波40mm 之後我先知道依家d 胶你幾大力都冇乜西。
05 可以你比小d effort 就打出以前細球既去勢。

唔係05 洗鬼咁貴。  

我講得太多啦。。。 嘻。  唔 ...
搓球夠轉嗎?thx

05 係因為研究,開發同製造成本貴
還有日元既上升

引用:
原帖由 sam1996921 於 2011-2-27 23:36 發表

反手你咩打法?
除擋球用推其他時間都係用橫打
75%橫打 25%推
我多數用黎擺人位
有時就搶攻

如果中位價我覺得hexer係一塊幾好既選擇

05 搓球夠轉。。。yes

你大可問人借打一下才買。

stiga classic.  18 年舊板
我正手  t05 black
反手 t05 red (cut from my old 日直)  for testing.

引用:
原帖由 sam1996921 於 2011-2-27 23:43 發表
如果中位價我覺得hexer係一塊幾好既選擇
呢塊打反手有咩好處??

引用:
原帖由 hkw2010 於 2011-2-27 23:43 發表
你大可問人借打一下才買。

stiga classic.  18 年舊板
我正手  t05 black
反手 t05 red (cut from my old 日直)  for testing.
你有冇打橫打..感覺如何

引用:
原帖由 tedkwok 於 2011-2-27 11:52 PM 發表

呢塊打反手有咩好處??
打出黎次05
手感好..易拉波
夠轉

引用:
原帖由 sam1996921 於 2011-2-27 23:59 發表

打出黎次05
手感好..易拉波
夠轉
咁我正手t05反手hexer
+埋塊野....一千得唔得

1千有找
華星
Tenergy 05 $460
Andro HEXER$230
460+230
=590

引用:
原帖由 sam1996921 於 2011-2-28 00:26 發表
1千有找
華星
460+230
=590
如果想買平狂皓..邊度好
仲有反手用coppa x1 turbo platin得唔得

引用:
原帖由 sam1996921 於 2011-2-28 00:26 發表
1千有找
華星
460+230
=590
藍棉有咩唔同

好難答你
只系因為我中意搵d唔同顏色既棉姐

引用:
原帖由 tedkwok 於 2011-2-28 12:38 AM 發表

如果想買平狂皓..邊度好
仲有反手用coppa x1 turbo platin得唔得
coppa x1 turbo platin主要打快攻

引用:
原帖由 sam1996921 於 2011-2-28 00:49 發表

coppa x1 turbo platin主要打快攻
如果痴左落去會變成點

引用:
原帖由 hkw2010 於 2011-2-27 23:28 發表
你打得出既話。。。 乜野胶都冇所謂
呀馬龍用狂飈3 拉到咁勁係佢力量大。。。
但好多人真係打唔出黎。
呢度我有少少保留...
因為我試打過"馬龍"用過的國狂3,
市場版Tenergy05 根本同佢冇得比 !
據知如果要買一塊"馬龍"用緊的國狂3 - 市價是大約$600人仔 (我有途徑可以買到, 但自問唔捨得)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-2-28 01:10 AM 發表

呢度我有少少保留...
因為我試打過"馬龍"用過的國狂3,
市場版Tenergy05 根本同佢冇得比 !
據知如果要買一塊"馬龍"用緊的國狂3 - 市價是大約$600人仔 (我有途徑可以買到, 但自問唔捨得)
馬龍打過幾多次果塊

引用:
原帖由 sam1996921 於 2011-2-28 01:14 發表

馬龍打過幾多次果塊
是他打完比賽後即刻撕出來的, 都仲有90%新
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

國手D膠點同市場版呀,唔好講笑

發新話題