發新話題

[其它討論] 膠上的膠水漬

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

膠上的膠水漬

各位師兄~
膠上的膠水漬應如何清理~
有無師兄可提供方法~
我整極都整走唔到
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

用乒乓波
主板:Viscaria FL+Omega IV pro+CCT National Pogo 愛國者 0.6mm
平賣幾塊膠(橫板型)
http://hkttf.com/viewthread.php?tid=41572

比d耐性用手指啦

用腳指都得嫁,無禁易起水泡TIM

回復 1# 的帖子

你想問如何清理大陸膠 or 外國膠 ?

膠面 ?
還是海綿 ?

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

清理海綿的膠水積:

如果是大陸膠, 因為海綿比較硬淨, 捽開左缺口之後可以成塊撕起
如果是外國膠, 就要用特別的方法處理...
日後有機會, 我會upload條短片, 親身示範最容易的起有機膠水方法,
10 分鐘內便可以令海綿如新的一樣.

(不會只在這裡講, 因為怕你們做錯了步驟, 反而好易會破壞海綿)

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

-3-我要清理中國膠同外國膠既海綿~

我驚met爛/.\
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-2-16 16:48 發表
清理海綿的膠水積:

如果是大陸膠, 因為海綿比較硬淨, 捽開左缺口之後可以成塊撕起
如果是外國膠, 就要用特別的方法處理...
日後有機會, 我會upload條短片, 親身示範最容易的起有機膠水方法,
10 分鐘內便可以令 ...
請問呢條片upload左味? 想學野

引用:
原帖由 qq2010 於 2012-5-24 00:26 發表

請問呢條片upload左味? 想學野
仲未....大猫呢期實在好忙 !
冇人負責拍攝, 點Upload ?!
遲少少啦....

期待.....

有無人可以教路呀 ?
我清緊蛋糕海綿,個邊有D海綿爛左,唔敢繼續

me too mr lee hope u can uplode as fast as u can tq

用澎澎先軟化膠水  等8成乾 用手指起 無咁易傷海綿
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

發新話題