38 12
發新話題

[是非] 有D野不吐不快

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

有D野不吐不快

香港過左97之後
冇左市政局
D文康設施.........一個字..........差
似前市政局會每過幾年換過d新波枱
因為他們知到枱是會內傷的
舊了就不能用
97後..........
如九公
d枱又花又唔平地雷又多
+多年冇人理過
只要張枱仲企得就當冇事
d網同網架由90年代冇換過
....................
有d地方會有新枱
我見過好多場
新買的枱全是低端產品
有一些連品牌名也沒見過
連一些戶外用的鋼材枱也買來室內用
好明顯是找一些外行人買回來的
.....................
最令我忍唔到的就是連我們的聖地哥街也有這些事發生
枱很舊了也ok
最近哥街出現了一些平價網同網架
乒總還用這些網同網架來比賽
用來比賽的網同網架也要注冊的
那些是不能用來比賽的
.........................
例子
何文田d枱......寫着西德品牌......西德90年已沒有了.....那些枱已沒彈性了
九公..........有爛枱8張
官冲..........低端產品枱加不能用作比賽
旺角某場......戶外用的鋼材枱
等等....................
那位特首一面話支持運動
一面咩都做唔到
挍運勳不是用投標價低者得可做好的
體育不是找一些外行人來就做到的
他說他會有幾多幾多億來做體育文康設施
如用他的方法來做就如倒錢入海
要用得其所啊.............

本帖最近評分記錄
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

網架.............

人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

那些網及網架也比較誇張了一點
推一推便會移位
或者條白邊粗到您覺得好礙眼
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

九公重有d 台反光..

哥街有d 台既網及網架好差勁(例如:25號台)

AGREE ! All of the stadiums are sub-contracted to private companies for daily operation & maintenance !!!
However, in order to max the profit, those companies may not pay enough attention to the quality of the equipments !!!
Most of the table-tennis tables are not in proper condition for competition, some of them are even quite
unsuitable for basic training purpose !!!
Is there any way to alert the dear HK GOVERNMENT to allocate more resources on these basic sport facilities........
rather than spending some billions of dollars on holding the Asian Game 20XX !!!
I trust all of us are not satisfied with the current standard of sport facilities provided by those XYZ profit making
sub-contractors.

AGREE NO MORE,其實D枱用左幾年舊左,可以捐比D有需要的學校或者青年中心,老人社區機構, 同埋加強德育教育,有D波友同頑童真係不懂珍惜, 故意破壞

市場價格, 但俾d福利機構的康樂活動設施

最慘想book檯要争餐死。
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

Agree

我最唔滿意就係有d場的木地板, 反手位置的地板已經比人打到黑洒.

你估依家係少林寺練功咩, 打到個地凹左先係勁啊~~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

我最唔滿意係場地唔夠冷氣,打半個鐘波塊膠就濕晒,拉唔起,開唔轉!
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

絕對支持 !!
但我們又可以做些甚麼 ?

或者叫猫哥發起, 集齊論壇球會/波友聯信+簽名去表達一吓 ?!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

絕食(少食野)抗議, 自然唔太需要運動, 又多使訂康民場, 等佢地要用方法吸引返人

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-1-22 14:43 發表
絕對支持 !!
但我們又可以做些甚麼 ?

或者叫猫哥發起, 集齊論壇球會/波友聯信+簽名去表達一吓 ?!
這可以的
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

九公..........有爛枱8張.. agree! 個地可以用來滑雪

我覺得用搞亞運d錢用泥支助香港嘅運動設備仲好

回復 1# 的帖子

絕對同意!

個網架真係令人作嘔!
用呢個渠道去表達你的意見吧!

中華人民共和國香港特別行政區行政長官辦公室
地址 :香港禮賓府
電話 :(852) 2878 3300
傳真 :(852) 2509 0580
電子郵件 :[email protected]

乒總用真係有d過份

38 12