發新話題

【吹水區】: 吹水皇爭奪戰 之 三分天下 (乒之仁, Log & Hotin)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:37 移動
真係睇到都見頭暈:L

引用:
原帖由 bartender 於 2007-12-19 18:53 發表

唔好意思~~唔明:L
酒保先生, 益下您先:

六合 / 三合生肖 [遇犯太歲時可選擇的飾物 (六合較三合生肖影響大, 但凡遇有關生肖犯太歲者不宜選, 要選非犯太歲的)]

所屬生肖
六合
三合

猴、龍

蛇、雞

狗、馬

豬、羊

鼠、猴

牛、雞

虎、狗

兔、豬

龍、鼠

蛇、牛

馬、虎

羊、兔

有D衝動print O左佢添:loveliness:

而家係咪A﹣5分,計5科架?

引用:
原帖由 見頭暈 於 2007-12-19 18:54 發表

嘩! 好長呀, 不個唔知你講咩 :L
:time:
見頭暈, 您睇左個表就大概知道D; 生肖可以講到好'緣', 例如您與您的舅父好傾得埋, 或者佢對您好有助力, 可能他的生肖與您的生肖是三合/六合關係!

唔怪得我同其中一個亞哥特別投契啦:loveliness:

引用:
原帖由 nganhot2 於 2007-12-19 19:28 發表
有D衝動print O左佢添:loveliness:
銀銀, 您屋企有printer呀, 正喇! save落舊碟或print出來都值得, 三合/六合是永遠的關係, 不會因周年改變, 所以應讓要知道的. 另想一提, 三合是很易計, 自己生肖前後隔四個便是, 六合是不規則的, 所以有資料存着會好D!:D

引用:
原帖由 nganhot2 於 2007-12-19 19:32 發表
唔怪得我同其中一個亞哥特別投契啦:loveliness:
咁應該您們是相隔4年的囉!

一提: 合是相返是沖, 沖的生肖年是自己犯太歲的年, 有兩個沖自己的生肖/犯太歲生肖年好易記, 一是自己的本命生肖, 另是自己的對家, 相隔六個那生肖(eg. 羊牛相沖:@ )!:o

引用:
原帖由 見頭暈 於 2007-12-19 19:41 發表

唔該:loveliness:   好似有d料到, 飛兄!:D
見頭暈, 唔使客氣!:)

引用:
原帖由 feideepking 於 2007-12-20 09:04 發表

見頭暈, 唔使客氣!:)
中國古人智慧唔係個個都明:lol

引用:
原帖由 小過童 於 2007-12-19 12:27 發表
無人理你,一個人典吹呀:lol
嘩!說得好,一針見紅!
請留意! 跟貼出錯價當廢貼

引用:
原帖由 Fai.. 於 2007-12-20 17:27 發表

嘩!說得好,一針見紅!
其實小過童習慣自吹0架;P

第一次版主飯局好多人都見識過:lol

引用:
原帖由 輝Sir 於 2007-12-20 12:10 發表

中國古人智慧唔係個個都明:lol
輝Sir, 您的道行可以參透中國古人留給後人的. :)  冬至愉快!

點解吹水區吹緊d野咁深澳既:o

引用:
原帖由 aa5436 於 2007-12-20 22:44 發表
點解吹水區吹緊d野咁深澳既:o
邊樣深先 ;P

引用:
原帖由 頌少 於 2007-12-20 20:42 發表
呢排比較忙...琴日岩岩完左音樂節~今日又聯歡~
最慘都係好多功課- -幾樣都要報會考比分的...所以不得不做好點~
又為了之後多d時間溫書同鬆動d~就呢幾日放假前沖晒d功課先~
所以呢排都少左黎吹水T^T
等我handle左 ...
咁算您乖喇!:loveliness: 考好D!:victory:

引用:
原帖由 諾沃克 於 2007-12-18 18:44 發表

等等先. 我應該唔開心至係, 我既外表話比人聽係一個唔成熟既麻甩仔, 呢獲野應該要返屋企慢慢反省:'(
留鬚囉, 會睇嚟成熟d o架!:lol

發新話題
最近訪問的版塊