發新話題

緣聚網上話乒乓 2

本主題由 (=^x^=) 於 2017-1-4 22:50 合併
引用:
原帖由 占jim 於 2011-1-11 13:47 發表
驚一"禁"就裂 ?  
驚污糟又驚爛... ...

引用:
原帖由 占jim 於 2011-1-11 07:37 發表
就算吾係新手都值得睇下 !  

http://www.palio.co/zh/component ... y/13.html?itemid=57
占兄果然好介紹!!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2011-1-11 17:22 發表

占兄果然好介紹!!
Mr Wu, a u happy ?
誰明我風心:
一生有幾個十年, 那怕天要跌下來, 風雲難測誰能預, 何不開懷盡情咬!
吟詩作對我亂來, 只求舒懷樂其中, 紅塵路上任我行, 但求一敗笑清風!
尋尋覓覓意何在, 有誰解吾心媯, 忘掉所有從其樂, 乒乓狂熱滿我懷!
磨練數載沒寸進, 欲以爆冲創新路, 試問誰人指我路,神功若成見晴天!
別讓小事煩我心, 美麗人生由我創!

引用:
原帖由 雪清風 於 2011-1-11 22:07 發表

Mr Wu, a u happy ?
市升咪happy囉!!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2011-1-11 22:15 發表

市升咪happy囉!!
Then u a very very very happy la
誰明我風心:
一生有幾個十年, 那怕天要跌下來, 風雲難測誰能預, 何不開懷盡情咬!
吟詩作對我亂來, 只求舒懷樂其中, 紅塵路上任我行, 但求一敗笑清風!
尋尋覓覓意何在, 有誰解吾心媯, 忘掉所有從其樂, 乒乓狂熱滿我懷!
磨練數載沒寸進, 欲以爆冲創新路, 試問誰人指我路,神功若成見晴天!
別讓小事煩我心, 美麗人生由我創!

回復 125# 的帖子

弧生,
原來塊A2橫板都係84克wo ! 在下只試過塊直板者 !  
http://www.palio.co/zh/palio/pblade/wood.html
打波有贏過  吹水未輸過 !!!

回復 126# 的帖子

在下過開海, 必定整塊玩玩佢........甘輕 !  

弧生, 希望今日繼續升

風生, 光大升汝最happy

占生, 請注意 , 拍記橫板面細, 細過凹凸牌添, 如果貼新膠落去以後轉貼其它板多數冚唔盡

回復 128# 的帖子

King少,
收到 !  Thank you !  

回復 129# 的帖子

拍記D直板橫板板面積同型狀都吾同既 !  

回復 130# 的帖子

有了对以上问题的基本了解,可以谈以下的简单搭配。
1. 软板 配软套

吾掂wo !搬吾到過黎添 !  

引用:
原帖由 占jim 於 2011-1-12 05:06 發表
拍記D直板橫板板面積同型狀都吾同既 !  
拍記巧似刻意取悅直板人!

引用:
原帖由 占jim 於 2011-1-12 05:38 發表
有了对以上问题的基本了解,可以谈以下的简单搭配。
1. 软板 配软套

吾掂wo !搬吾到過黎添 !  
試貼:
1. 软板 配软套胶 — 错不了。软板的形变鞭击力及其吃球性可弥补软套胶的射程过短,虚弹的缺点。
2. 软板配硬套胶 — 可以接受。因其甜心区小击球时会很震手会比较累。尤其是推挡或借力时很容易落网。优点是能制造强旋转及弧线(射程)长,二跳逼人很有杀伤力。
3. 硬板配软套胶 — 不可接受。虚弹,难控。唯一配正胶软套,打近台快攻则非它莫属。
4. 硬板配硬套胶 — 错不了。很全面。
5. 硬板配反手长胶或半长胶或生胶 — 能充分表现长/半长胶/生胶特性。

以上没有再具体细分中性硬度底板和中性硬度套胶,但原则上是不变的。

http://www.palio.co/zh/component ... y/13.html?itemid=57

回復 133# 的帖子

向鄭紀益先生致敬  !   

引用:
原帖由 占jim 於 2011-1-12 07:26 發表
弧生,
原來塊A2橫板都係84克wo ! 在下只試過塊直板者 !  
http://www.palio.co/zh/palio/pblade/wood.html
咁就快D買黎試試喇!!

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-1-12 08:20 發表
弧生, 希望今日繼續升

風生, 光大升汝最happy

占生, 請注意 , 拍記橫板面細, 細過凹凸牌添, 如果貼新膠落去以後轉貼其它板多數冚唔盡
King少,長升長有!!

回復 136# 的帖子

弧生,
AH - 2號仲未開頭, "佢"話鐘意過一號, 遲D都未遲, 吾知幾時會過海 !   

回復 137# 的帖子

不過,輕得滯在下又驚吾夠力 !  

回復 138# 的帖子

根據鄭生論述, 配"籃V"以拉弧圈為主就更有說服力 !  

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2011-1-12 17:11 發表

King少,長升長有!!

弧生, e隻在下等佢爆上三個半左右好耐, 而家都未正式爆, 沮喪

發新話題