21 12
發新話題

會員對乒總的意見 ~ 報不到比賽

會員對乒總的意見 ~ 報不到比賽

有個別網友, 交了會費, 但是因為遲了報名而報不到名大動干火.
如果你是乒總, 你認為該如何解決這個問題呢 ?
或者你有什麼意見也可以提出
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

遲了就遲了,報不到是正常呢!!...還要發火惡人先告狀??.....
有這道理嗎?...要真的這霸道嗎!!!
這些港男港女...唉~~~~
討厭輸波,但無奈已成習慣!

掉番轉諗,既然有這麼龐大的需求,我想乒總可以考慮在丁組之內,再分拆開兩個組別,例如係丁(一)組+丁(二)組,,,,,,

這樣,既可以盡量滿足日益增多的乒乓球愛好者的需要,又可以避免因為在某一組別內,收取過多的參賽者,而拖延了整個賽程
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

我時時都遇到這問題 ,
惟有下次報名記住一定要快
其實乒總己經將其他組別的餘額去補貼丁組了,

乒總職員曾經說,攪一次全港比賽,最少要個半月才完成賽事(不包括事前準備),
再開多個丁(一)組+丁(二)組別,時間是最大問題,會影響到其他賽事的安排,
到時便沒有這麼多學界,青少年賽事舉辦.

我雙第2~3日已經報了,都報唔到-.-

引用:
原帖由 風之子 於 2010-12-11 08:44 發表
我雙第2~3日已經報了,都報唔到-.-
雙打註冊係唔係睇兩人的排名分而定?分高者得?

引用:
原帖由 新手上路 於 2010-12-11 07:51 發表
我時時都遇到這問題 ,
惟有下次報名記住一定要快
其實乒總己經將其他組別的餘額去補貼丁組了,

乒總職員曾經說,攪一次全港比賽,最少要個半月才完成賽事(不包括事前準備),
再開多個丁(一)組+丁(二)組別 ...
咁又未必!因學界賽是不同單位主辦,到時大多數會撞賽事!
但係主要都係要控制整個賽事所需時間及場地安排等!

回復 3# 的帖子

"丁組排名由601名至到1931名(可能仲有好多0分未有排名) ,得370個位"
That is the point that 乒總is required to resolve.
Given the no. of members has been increasing over the past few years,
the group D competition should have expanded accordingly,
so that every member should have a reasonable chance to
enrol, participate and then enjoy  the competition.
乒總, pls consider.

佢一出章程到1.2日寄比佢都話無位啦....過份

情況越來越嚴重,試諗下,每年不斷有新球員註冊,難道要我們出章程後翌日在乒總大排長龍?我們是打工仔,想在工餘時找點娛樂比下賽都咁困難?

引用:
原帖由 ★呀然★ 於 2010-12-11 11:55 發表
佢一出章程到1.2日寄比佢都話無位啦....過份
我曾試過出賽程第二日上會報名,見某教練於二樓枱度填表,我肯定超過三十份表=="
真係執書行頭慘過敗家!

總知越來越多人打乒乓球,比賽既人越來越多,報名越來越難......難!

單打比賽數量小(成年人來說1年2個) , 位又小

報唔到等半年

If you Want to go Fast, Walk Alone. If you Want to go Far, Walk Together

因為要餓狗搶屎既關係

報名日期 太遲公佈...

需要再預早小小公佈報名日期

以便第一天去扒頭位

If you Want to go Fast, Walk Alone. If you Want to go Far, Walk Together

乒總既態度係有問題架啦~
面對咁大既需求~用佢地既人手一定cover唔到啦~
又唔識擴充下規模~固步自封~同現在個政府一樣~哈哈~
難道D $$比曬精英運動員~唔駛理下基層~哈哈~
咁不如取消丁組囉~哈哈~唔駛等半年先打比賽~
取消乒總會員制~根據實力而入會~
咁未唔會比人既感覺係收$$又唔做野~(or 做唔到野囉~)
我都唔知報唔報到tim~好驚~

因為乒總網頁章程會先出,郵寄章程要兩、三日後才收到。因此我會留意乒總網頁,當章程一出便下載報名。這樣成功報名機會會高d。

引用:
原帖由 poon 於 2010-12-11 02:01 發表
遲了就遲了,報不到是正常呢!!...還要發火惡人先告狀??.....
有這道理嗎?...要真的這霸道嗎!!!
這些港男港女...唉~~~~
講得好,這就是遊戲規則麻

睇咗咁耐,小弟有一愚見 ! 其實乒總最大的問題是和外界及會員溝通不足,及內部工作安排有少許問題 ! 報名當然是先報先得,但仍要做好善後安排 ! 雖可能乒總工作太忙,未能即時通參加者參賽失敗,但起碼要每天更新網頁,及會員致電詢問時須即時回答已知情況,就算真的負責職員請了假,都要安排其他職員跟進工作,不能甚麼都不知,要等負責職員回來才知 O 其實港人感到不滿的,是乒總職員受專業的薪酬及待遇,卻做不到專業的工作效率及態度 O 或許港人要求要乒總迫得住公務員/大型機構的工作表現 ! 如做不到,就請好好檢討自己的工作能力及態度 ! 問題當然成日有,但老闆(港人)請你(乒總),是要你(乒總)解決問題,而唔係去煩到老闆(港人) ! (面面俱圓 !)

引用:
原帖由 文仔 於 2010-12-13 21:46 發表
睇咗咁耐,小弟有一愚見 ! 其實乒總最大的問題是和外界及會員溝通不足,及內部工作安排有少許問題 ! 報名當然是先報先得 ! 雖可能乒總工作太忙,未能即時通參加者參賽失敗,但起碼要每天更新網頁,及會員致電詢問時 ...
讚好....先到先得...

年年去報名, 我都有份, 但今次都冇份打...

21 12
發新話題