發新話題

我對乒乓總會既印象愈來愈唔好...好火

你有無問佢幾時收到?
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

其實大家唔好一面倒咁批評冰總......
冰總既職員,唔係只係做一個比賽,佢地可能同時要負責幾個比賽,或者有其他唔同範疇既工作要負責,真係唔係一兩日就做得完......
佢可能有做得唔好既地方,但可以根據事實向他們反映,大家互相推動彼此進步,咁乒壇先會發展的更好......
批評之前,先設身處地為他們想一想,他們都係打工仔,佢地都想做好呢份工,唔想俾人指住黎鬧架嘛......

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 daisykkqq 於 2010-12-10 11:04 發表
Job duty is job duties, wrong is wrong, no excuse. No matter u are working in small/large co. or organization. This is your work to do it right
「律己以嚴,待人以寬」
不是說不可以批評,只是在批評前,必須先設身處地為別人想一想.....
我相信在這裡,不會有太多人曾經在體育總會工作....
有些事,看起來很簡單,但做起來卻是另一回事;
希望大家能體諒乒總職員,在工作上的難處

乒匯乒乓球會

發新話題