發新話題

討論香港乒總

討論香港乒總

我十一月三日報左名打戊組 之後乒總等到報名停左果日 先話十一月一日以滿額

重要收左支票 其實香港乒總係咪有D問題  

http://www.hktta.org.hk/cgi-bin/display/news.cgi?news=324

無法呀!為有下次再報名。

引用:
原帖由 dannydicky 於 2010-11-13 00:15 發表
我十一月三日報左名打戊組 之後乒總等到報名停左果日 先話十一月一日以滿額

重要收左支票 其實香港乒總係咪有D問題  

http://www.hktta.org.hk/cgi-bin/display/news.cgi?news=324
有冇過數先..

DON'T MENTION IT
<-->
.

55 ..

乒總的確好有問題!!!
我都係寄出報名表及支票後自行打去乒總才得悉男子雙打已滿額...
乒總無論用盡乜野方法都應要即時更新網上資訊及致電參賽者已滿額!!!
乒總此舉乜都唔做真係非常不負責任

非Limited, Company的機構, 如...Org, ... Asso... ... , 都好睇住盤數, 所以... ...

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-11-25 17:03 發表
非Limited, Company的機構, 如...Org, ... Asso... ... , 都好睇住盤數, 所以... ...
乒總一早已註冊為有限公司(Limited)了 !

引用:
原帖由 文仔 於 2010-12-10 09:27 發表

乒總一早已註冊為有限公司(Limited)了 !
在下焦點絕對不是它遲早或有否註冊為公司; 主要講係佢地唔係政府機構, 唔係非牟利機構, 唔係福利機構... ... 係要營運O既... ... 袋咗周圍的一百幾十, 有錯都唔會認錯退返出嚟O既

入咗袋的錢,當然唔會攞番出來啦 ! 這只是香港人的業餘遊戲,最重要是自己飯碗 o 認錯即是話自己唔夠專業 o 冇可能呀 !

引用:
原帖由 文仔 於 2010-12-10 12:13 發表
入咗袋的錢,當然唔會攞番出來啦 ! 這只是香港人的業餘遊戲,最重要是自己飯碗 o 認錯即是話自己唔夠專業 o 冇可能呀 !
中晒, 那機構就係咁樣! 但係文筆充專業

其實每年由年頭到年終,都有人話乒總的種種不是 ! 是乒總工作上的透明度及和外界溝通不足 ? 還是管理層有問題呢 ? 但還有人稱讚乒總已做得唔錯 ! 真的有待研究 !

發新話題