發新話題

[膠皮討論] Andro Hexer/Andro Hexer+呢2塊膠點?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

Andro Hexer/Andro Hexer+呢2塊膠點?

係咪彈過neo狂飆3
咁旋轉方面又點?

Hexer同Hexer+我都用過

Hexer的面膠硬一點, 但內能感好強.
而Hexer+面膠軟, 容易打透.

所以檯內小球Hexer同狂飆差不多, 而中至大力量時Hexer+好控一點.

Hexer/Hexer+內能感比狂飆3好好多, 而且耐用過狂飆(狂飆的粘性在打了8個小時左右就退了好多), 而Hexer我就用了30幾小時, 只係感覺無新的時間那麼硬. Hexer+我就打左10幾個小時, 未知耐唔耐用~

新買時, 我自己感覺 旋轉 Hexer>狂飆3>Hexer+, 打左一排 Hexer>Hexer+>狂飆3.

< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2010-9-10 23:35 發表
Hexer同Hexer+我都用過

Hexer的面膠硬一點, 但內能感好強.
而Hexer+面膠軟, 容易打透.

所以檯內小球Hexer同狂飆差不多, 而中至大力量時Hexer+好控一點.

Hexer/Hexer+內能感比狂飆3好好多, 而且耐用過狂飆( ...
我依家都唔知用咩膠好
Butterfly又加價
Donic太彈(我用neo狂飆3-40度都覺得彈)
日直配中國膠又唔係咁好
所以我應該會用Hexer/Hexer+
btw Roxon好唔好用?

其實大部份的德套都好快....Hexer或者Hexer+都係.........Roxon我無打過, 不過都唔慢得去邊............

打傳統d的好似Yasaka Mark V, 就慢好多, 但係我都要去到代理先買到.........
< -- 新手中的低手

削球既話用hexer做正手定係turbo x1 gold 好?

引用:
原帖由 kenny01123 於 2010-9-11 17:22 發表

大佬......
hexer,hexer+ 內能,大球時代產品
mark V 7x年已經有架啦......
無得比
mark V HPS可能好d
但是樓主覺得連neo狂飆都彈woooo, 如果唔係舊年代的膠, 我真係想唔到有乜野膠係唔彈, 又可以夾到日直la~~

Hexer或Hexer+我都知道係好野, 但係你都要睇下對方的要求先得架~~.....

而且Mark V有一個好處, 就係容易上手, 而且旋轉力唔錯, 只係推擋時唔夠力...

< -- 新手中的低手

feeling good by hexer+ too~
no matter use at FH or BH
consider buy hexer for FH

我都有用過hexer 同 hexer + . 感覺 hexer+ 孤線上 比 hexer 低. hexer+ 比 hexer 易打透. hexer+ 比 hexer 沒咁耐用, hexer+ 果面較脆.

發新話題
最近訪問的版塊