24 12
發新話題

泓景(保安道)球局】8月20日 (星期五)7:00-10:00pm--full

泓景(保安道)球局】8月20日 (星期五)7:00-10:00pm--full

【泓景(保安道)球局】8月20日 (星期五)--7:00-10:00pm--full
7:00-8:00--枱1, 2, 3, 4, 5--五張枱
8:00-9:00--枱1, 2 ,3, 4, 5--五張枱
9:00-10:00--枱1, 2, 3, 4, 5, 6--六張枱

前言

跟平時的星期五一樣, 我們都參與保安道球聚
打波之餘, 球友大談波經, 發表偉論, 亦是指定動作

小弟身為球局打雜, 當然要向球友介紹我們的一些活動, 邀請他們參加
當小弟向一名球友講及一個友誼賽的時候
他算算手指, 婉拒了我的邀請, 告訴我該個星期他已報名出席四個球局
我問他, "你是否要交人呀?"
他答我並不是, 只是覺得人生除了打波之外, 還要做其他事情
"哇, 你係哲學家黎ga, 講野咁深ge?"

回家之後, 我反覆思量這句話, 反思在生活中, 我是否過份偏重一些東西, 而忽略了其他東西呢?
答案是有的
誠然, 某些投放較多時間的項目, 好似攪球局, 是為興趣
但無可否認, 一些事情卻是為某些人負責任而做
不過, 好似小弟老闆話齋, "有d野, 你笑住又係要做, 你喊住又係要做, 何不叫自己開心一點呢?"
(真的, 這是一句至理名言)

這些, 可能係好多香港人的寫照
但hkttf既版主, key persons, or even some ordinary members, 個情況可能比好多人好,
因為我們起碼找到一件自己喜歡做的事

多謝你, 哲學家朋友!!

參加者
1  Tmchow88
2. 傑仔
3. Gary0001
4. John
5. 華哥
6. petlover70
7  Icewood
8. kei
9. ceci
10.
蜜棗棗
11. CHUNG MING
12. Felixcat
13. 冬沖之苦

14.  M60
15. Martinluk
16. 肥仔榮
17. 劍狂
18. alan123
19. TYTT
20. bandit400rr

Waiting

1. pulitea
2.

本帖最近評分記錄
  • smallstar +10 開球局獎勵 2010-8-16 06:36

join, thx

join, thx
君子不奪人所好? 廿年前咩...
世界上冇先到先得,只有價高者得?haha

Please count me in. thanks!  

大吉哥, 好耐無見WOR
唔好炒晒我地11:0 WOR!!!!

引用:
原帖由 kei 於 2010-8-14 01:37 發表
冇呢個能力
君子不奪人所好? 廿年前咩...
世界上冇先到先得,只有價高者得?haha

join, Thx
名: 亞達, (( 叫亞凡達,打波會唔會勁D ))
冬沖區,日直肺人一名
球齡:0.5年 (二十幾年前)@_@

住 : 東涌好小波友 ~>.<~好苦

引用:
原帖由 kei 於 2010-8-14 01:37 發表
大吉哥,用左秘技
名: 亞達, (( 叫亞凡達,打波會唔會勁D ))
冬沖區,日直肺人一名
球齡:0.5年 (二十幾年前)@_@

住 : 東涌好小波友 ~>.<~好苦

報名,
我到.

join  thanks

Join
kei:
你個球局攪得好成功,次次都人氣爆燈。keep going on

join,thx................

JOIN.........TKS !!!

引用:
原帖由 劍狂 於 2010-8-14 20:14 發表
Join
kei:
你個球局攪得好成功,次次都人氣爆燈。keep going on
I also think so.

你出席嗎, coco?

I like to join

Kei,
Since I will represent the Tt game on coming Thursday which is organized by you,so I wana have a rest after that, thanks,Kei.
Coco

one day full,勁
I will come back in September

引用:
原帖由 2468 於 2010-8-15 00:26 發表
one day full,勁
I will come back in September
好呀, 大隻佬回歸
到時, 我叫防x比個法式濕..................麵包你, haha

後備都join!

24 12
發新話題