發新話題

【深水步通州街學生哥暑假球局6歲以上: 練波+比賽】8月5日(四)14:00~17:00(已完成)

【深水步通州街學生哥暑假球局6歲以上: 練波+比賽】8月5日(四)14:00~17:00(已完成)

地點: 九龍深水埗通州街  (電話:27284888)
時間:  5-08-2010(星期4), 14:00~17:00
          (14:00~15:30練波,15:30~17:00比賽,1局過15分,勝者做莊)
          練波內容:正反手對攻、接發球、發球搶攻、對削、中枱對拉、放高波........ 等(參加者互相輪流對練)

台號:  壁球場編號 5

費用: 到場人數平分(10.5蚊x3個鐘/人數)

技術要求: 正or反手攻球or拉弧旋球or削球, 起碼搓到30零板以上

其他要求: 1.計分比賽後無論輸贏都要握手以表友誼第一  
                2.無論對手勁你幾多或差你好多,都要認真打
                3.當滴死或瀨網要舉手以示歉意
                4.可能有需要波友幫手計分或執波

球局現有器材: 1.乒乓波約200個供練波用
                        2.3星波供計分用2個
                        3.計分牌1個
                        4.執波網2支
                        5.裝波袋1個
                        6.執波仔1個(Luban's father)

球局目的:
搵唔同對手互相切磋,磨練球技,學習調整心理質素,從而得到進步, 增進友誼, 友誼第一, 比賽第二

Luban仔簡介:
年齡:9歲
球齡:1年
優點:上進心強,肯學,肯思考,有波打就有無窮體力
缺點:脾氣差(改善)
弱點:反手差,基本功差(已有改善....加強中)
喜好:打乒乓波,圍棋,摺紙,玩電腦遊戲
乒器: 1.Palio C-8 碳板+海夫藍鯨II+阿波羅
         2.TIBHAR V.SAMSONOV ALPHA+Bryce Speed+BOOST TC
         3.銀河+海夫藍鯨II+CJ8000

Luban仔戰績:
九西學界乒乓球比賽2010年乙組:季軍,最佳球員
深水埗分齡乒乓球比賽2010年9~10歲組: 冠軍
北區分齡乒乓球比賽2010年9~10歲組: 亞
乒總積分: 23分

曾經打過既對手: 6,7拾歲d阿伯,4,5拾歲d叔叔同阿姐,10~40歲d哥哥同姐姐仲有6,7歲d弟弟妹妹

Luban仔心聲:
各位波友你咪看我得9歲呀,我打得下架,有D大哥哥,叔叔都唔夠我打架,想練波搵我啦

名額6人:
1)Luban
2)大吉
3)jackymanhong
4)jogold456
5)
6)

本帖最近評分記錄
  • smallstar +10 開球局獎勵 2010-8-4 07:02

引用:
原帖由 Luban 於 2010-8-4 12:15 AM 發表
地點: 九龍深水埗通州街  (電話:27284888)
時間:  5-08-2010(星期4), 14:00~17:00
          (14:00~15:30練波,15:30~17:00比賽,1局過15分,勝者做莊)
  &#16 ...
你搵下閃人叔叔打下啦

引用:
原帖由 sam1996921 於 2010-8-4 01:22 發表

你搵下閃人叔叔打下啦
物閃人叔叔仲係學生哥咩我怕會無左d優惠呀

呀.. 如果係8月4就好
8月5 要返學

引用:
原帖由 出奇老鼠 於 2010-8-4 02:28 發表
呀.. 如果係8月4就好
8月5 要返學
其實我都想打, 咁你4號打唔打呀?

引用:
原帖由 Luban 於 2010-8-4 02:43 發表

其實我都想打, 咁你4號打唔打呀?
打! 但要睇有冇場

引用:
原帖由 出奇老鼠 於 2010-8-4 02:44 發表

打! 但要睇有冇場
有呀,d場好空

引用:
原帖由 Luban 於 2010-8-4 02:49 發表

有呀,d場好空
咁無所謂呀, 你book唔book到場?
聽日如果得我同luban仔既兩粒鐘都夠了

引用:
原帖由 出奇老鼠 於 2010-8-4 02:51 發表

咁無所謂呀, 你book唔book到場?
聽日如果得我同luban仔既兩粒鐘都夠了
book到呀,人少仲可以考慮1粒鐘租發球機玩吓添,1粒鍾都只是+8.5

引用:
原帖由 Luban 於 2010-8-4 02:54 發表

book到呀,人少仲可以考慮1粒鐘租發球機玩嚇添,火廿粒鍾都是+8.5
都可以呀.. 我自己成日一條友去打發球機.. 執波時間佔左打波時間既一半

引用:
原帖由 出奇老鼠 於 2010-8-4 02:55 發表

都可以呀.. 我自己成日一條友去打發球機.. 執波時間佔左打波時間既一半
咁15:00~17:00  ok嗎?

引用:
原帖由 Luban 於 2010-8-4 02:57 發表

咁15:00~17:00  ok嗎?
15-17 ok.. 但我比較 prefer 14-16
打朝早我仲好  但luban 仔起唔起到身+ 得唔得閒

引用:
原帖由 出奇老鼠 於 2010-8-4 02:58 發表

15-17 ok.. 但我比較 prefer 14-16
打朝早我仲好  但luban 仔起唔起到身+ 得唔得閒
14:00~16:00  book 左啦, 明天見

引用:
原帖由 Luban 於 2010-8-4 03:01 發表

14:00~16:00  book 左啦, 明天見
哇! 你真快手, 聽日見

加 jackymanhong