37 12
發新話題

【港島區月賽】: 2月28日(星期四) 8:00-10:00pm 西灣河(完)

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-2-29 17:25 發表

咪扮野!!  你地仲有大把勁人!!!!!!!!
水魚隊員有幾勁, 我當時知啦.  
不過佢真係最勁喎....無扮嘢嫁..

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-2-29 17:37 發表

是但啦!!! 到時狂炒我地你就屎!!!!!!!!!!!!!
如果真的(好運)可以狂炒你地, 嗰個肯定唔係我.

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-2-29 17:45 發表

我地做乜做0左吹水王
我黎呃分嘛....

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-2-29 17:55 發表

真係希望現在的狀態可以持續啦!!!!liness" />
我估計你一定可以.
而我要提升狀態先..

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-2-29 18:08 發表

你會點去提升狀態???
飲罐 RED BULL 囉...送我一對亦.   就可以走位輕快D.  哈~~哈(這方法唔得)

因我比較懶, 好少全場出真力量打.  因為好晒力, 我年紀大...無力.
講真~~~ 我會打基本功, 左推右攻.  同埋步法練習.  打熟就無問題.  
因為好多難度較大的技巧/技術, 都是首先要 基本動作合理先可以發揮出黎.
計分時, 試用不同套路, 輸都要用.(目的就係要知道輸乜嘢), 下次就多加防備.

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-2-29 18:22 發表

明白!! 冇乜套路係我最大缺點,而我適應性又差,所以一路未能進步!!唉!!!
你大戰老虎基, 佢都有同我傾下戰後感想.  所以我都知少少你的打法.
而你一定未知我的打法.
同我打的人都只知我是防守的.  應該是 穩守突擊型先0岩.

引用:
原帖由 james007 於 2008-2-29 18:34 發表

Hehe...did 老虎基 talk about me too???
當然有啦.  佢講今次實實在的輸了.
你正手拉波好轉, 好難頂.  加上又可以反沖, 又有發球....
最重要的 穩中帶凶, 加上發球.  ~~~ 總結係 : 危險的穩世高高高手.
下次水魚大戰乒一, 佢會提醒水魚隊友小心小心你呀(會搵第二個對你)....哈~~哈

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-3-1 09:41 發表

我地比人起哂底
以下係乒乓人對 乒一主力球員 分析 : 0岩唔0岩呢....liness" />
1.Gary Cheung (領隊) : 日直, 打法主動.  攻力強, 推擋亦出色.
2.Martinhkc (隊長) : 乒一主力球員.  穩定難纏.
3.Johnnywai : 橫板左右弧圈.  旋轉強, 連續性高.  步法, 速度快.
4. James007 : 回流高手.  使用長膠爐火純青.  正手弧圈質量極高.  防守亦甚少漏洞.  發球刁鑽, 攻守兼備.

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-3-1 10:06 發表

我地仲有秘密武器liness" />
又招兵買馬??

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2008-3-1 10:07 發表
又习又轉
佢發球厲害, 我一早收晒風啦.

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-3-1 10:11 發表

一早加入的
估計會係 芝華士 或者係 左右開工.....

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2008-3-1 10:19 發表

乒乓人說 1 那位高手都係正手無敵, 再配合反手""爆推"", 非常可怕~~~
我在這裡不便將佢的強項爆晒出黎嘛...
加上10MM新板, 力量和實力好似飲左RED BULL咁啦.(如虎添翼)...
而且1號選手係乒一的靈魂球員, 精神領袖.

以下係乒乓人 對 水魚隊主力球員分析..幾獨到!
1.Spider man (我隊1號種子) : 日直主攻手, 有攻無守.
2.小乒童 (我隊尾號種子) : 實力不見底.  遇強愈強, 遇弱更弱.
3.乒乓型男 (我隊3號種子) : 橫板兩面弧圈.  拉波旋轉高.
4.鄧麗欣 (我隊最強種子) : 強項正板橫打.  發球刁鑽.  年青力猛.
5.sas (我隊5號種子) : 邪膠新人王.  長膠攻球令對手突然死亡.
6.小海豚 (我隊2號種子) : 橫板兩面弧圈, 身材及力量對等.
7.thynk(我隊5號種子) : 老波骨, 小路球出色.
8. 傅穎 (我隊女子) : 未真正出賽.  秘密武器.
9. Goku : 人稱乒友王皓.

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2008-3-1 11:28 發表

係喎, 還有塊10mm喎
不過宜家可能變左 9mm
係兩塊10mm先真呀.

引用:
原帖由 james007 於 2008-3-1 12:04 發表

wow....that's a very nice compliment ar.....tell him I said thanks.....but he is really very good too....most people do have some troubles with me when playing me for the first time...but I am sur ...
I will.
我一早都從防守王口中知道你了.
而且仲睇住你上年(排名賽)點對付一個"嘈嘈閉"的左右弧圈的小朋友.

引用:
原帖由 james007 於 2008-3-1 12:15 發表

But I lost to that 小朋友 ar....hehe...
結果是次要, 重要是過程出色.

引用:
原帖由 james007 於 2008-3-1 12:26 發表

Yes yes, winning and losing is not that important.  Enjoy the game and playing your best is more important!  
我都對過呢位小朋友.  雖然都係輸了.
不得不讚他, 的確後生可畏..
但下次有信心可以打得更好.

37 12
發新話題
最近訪問的版塊