發新話題

比賽撞正考試!

比賽撞正考試!

6 月兒子學校考試,撞正兩個比賽,

一個 是 6 月 13 日的中銀香港第53屆體育節 的全港學界精英邀請賽 (中國象棋).

另一個 是 6 月 20日的北區乒乓球分齡賽,

已決定, 放棄前者,

參加后者!

我同學本來都有得參加全港學界精英邀請賽 (中國象棋). 但都係因為考試唔去 但其實我都係捉棋既 點先可以受邀請呢

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-6-5 15:46 發表
6 月兒子學校考試,撞正兩個比賽,

一個 是 6 月 13 日的中銀香港第53屆體育節 的全港學界精英邀請賽 (中國象棋).

另一個 是 6 月 20日的北區乒乓球分齡賽,

已決定, 放棄前者,

參加后者!  
無辨法啦! 始終以學業為重.
祝你囝囝在北區分齡取得好成績.

引用:
原帖由 vickyw288 於 2010-6-5 19:34 發表
我同學本來都有得參加全港學界精英邀請賽 (中國象棋). 但都係因為考試唔去 但其實我都係捉棋既 點先可以受邀請呢
你同學貴姓, 好大可能是小兒的朋友!

: 全港學界精英邀請賽章程

一、 宗  旨: 宏揚國粹,讓全港學界精英同台比賽。

二、  參賽資格: 本會將邀請2009年度表現出色之中小學生棋手參加,于2010年6月13日進行七輪積分循環制。

三、 比賽日期: 2010年6月13日(星期日)上午十時至下午六時

四、 比賽地點: 界限街體育館(太子地鐵站運動場道出口)

五、 報  到: 各參加者必須於出賽前十五分鐘報到。

六、 裁  判: 由香港象棋總會聘請富經驗的裁判擔任。本賽事不設上訴,以當場裁判的判決為最後決定。

七、 獎  勵: 全港學界精英邀請賽分初小、高小、初中、高中及女子五組,每組設冠、亞、季軍,均可獲獎牌及獎狀乙張。

八、 本章程如有未盡善之處,本會有權隨時修改。

引用:
原帖由 Terence 於 2010-6-5 20:17 發表

無辨法啦! 始終以學業為重.
祝你囝囝在北區分齡取得好成績.
謝謝Terence

佢只係捉棋 叫關偉聰 佢之前比人邀請過 但佢拒絕左 我估你小兒應該唔識

引用:
原帖由 vickyw288 於 2010-6-5 21:42 發表
佢只係捉棋 叫關偉聰 佢之前比人邀請過 但佢拒絕左 我估你小兒應該唔識
他們可能比賽對過, 但應唔識

引用:
原帖由 vickyw288 於 2010-6-6 15:18 發表
http://hkcca.org.hk/hkcca/comp100124_F1_F3_result.htm 第9名果果就係佢
oh, I see

發新話題