58 123
發新話題

小弟家住屯門小坑村,年約27,想找水平相約球手定期練波

小弟家住屯門小坑村,年約27,想找水平相約球手定期練波

引用:
原帖由 SING 於 2008-1-18 09:48 發表
各位師兄弟,

小弟家住屯門小坑村,剛剛結婚,年約27,想找水平相約球手定期練波.

除了想強身健體外還想有所進步,目標能有机達甲組水平(現在當然差很遠)

小弟右手握橫板,兩面反膠,基本功還可以,正反手一分鐘也可 ...
你可以留意當區的球局, 或者能否抽空參加其他球局.
我都是屯門, 本區/外區都會去打.:loveliness:

引用:
原帖由 SING 於 2008-1-18 09:48 發表
各位師兄弟,

小弟家住屯門小坑村,剛剛結婚,年約27,想找水平相約球手定期練波.

除了想強身健體外還想有所進步,目標能有机達甲組水平(現在當然差很遠)

小弟右手握橫板,兩面反膠,基本功還可以,正反手一分鐘也可 ...
Welcome!

引用:
原帖由 乒乓人 於 2008-1-18 09:52 發表

你可以留意當區的球局, 或者能否抽空參加其他球局.
我都是屯門, 本區/外區都會去打.:loveliness:
Sing..小心這個人, 唔聲sing食左你都唔知 (我意思話這個乒乓人好好波), 不過我知你都唔差 (話晒有牌 :lol )

引用:
原帖由 SING 於 2008-1-18 11:20 發表
謝謝你提醒啊!! 唔知有冇機會同乒乓人指教下呢?
有....一定有,
我打日直的.  屯門打日直無幾多人..好易知我係邊個.
唔好俾mao mao 呃你, 我都只係基本功比較好.  擋波都ok啦...:victory:
你有牌, 邊年攞嫁?

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-1-18 10:41 發表

Sing..小心這個人, 唔聲sing食左你都唔知 (我意思話這個乒乓人好好波), 不過我知你都唔差 (話晒有牌 :lol )
咁講我呀...嚇親人呀..
我打波咁"親切", 成日捱打, 點會食左佢呢...:Q

引用:
原帖由 SING 於 2008-1-18 16:37 發表
我好似05年一月拿的.牌現已過期....

打日直...唔知啊..很少打波,都唔多識人...識得有個叫Hiu Ming也打日直不錯
佢一定識我.:lol

回復 10# 的帖子

引用:
原帖由 SING 於 2008-1-18 16:51 發表
其實我同你一樣,都係基本功較好,檔波OK.我喜歡Set給人練,但自己小練所以冇進步...實戰就死得
不過我很享受打波,一日練八小時不會悶
識我的人都知, 我都係"享受打波", 唔太用力, 擋擋下咁, 佢地會話我 "dum 雞" 哈..
不過其實係我通常都係 "適可而止" 唔會搏命打.
下星期有時間的話, 可以相約互相練習下.

引用:
原帖由 SING 於 2008-1-18 16:37 發表
我好似05年一月拿的.牌現已過期....

打日直...唔知啊..很少打波,都唔多識人...識得有個叫Hiu Ming也打日直不錯
Dear Sing,
有無聽過左閃右避, 突然一拳殺死你.....最強的人是無殺氣, 乒乓人最可怕亦是此處

椅 ................塔上了 :loveliness:

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-1-18 16:58 發表

Dear Sing,
有無聽過左閃右避, 突然一拳殺死你.....最強的人是無殺氣, 乒乓人最可怕亦是此處
(=^x^=) 你的比喻咁誇呀, 0岩0既係, 我無乜殺氣, 而唔係"最可怕", 係"最可愛":lol
你年輕火氣殺氣大, 我年紀大, 就打先進組, 即係 "隔夜油氣, 無乜火氣":o

引用:
原帖由 乒乓人 於 2008-1-18 17:04 發表

(=^x^=) 你的比喻咁誇呀, 0岩0既係, 我無乜殺氣, 而唔係"最可怕", 係"最可愛":lol
你年輕火氣殺氣大, 我年紀大, 就打先進組, 即係 "隔夜油氣, 無乜火氣":o
我都無殺氣, 只色篤來篤去

引用:
原帖由 SING 於 2008-1-18 17:04 發表
太好了!謝謝你!!

下星期我有空,到時一起練波.

那兒打好?良田方便嗎?帶多球?
良田 最perfect.  場錢share.

多球?  好呀.  係唔係免教波費先??哈哈

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-1-18 17:06 發表
我都無殺氣, 只色篤來篤去
我都俾你篤死過啦..:'(
你無殺氣, 有邪氣!!

58 123
發新話題