發新話題

平日打有機, 比賽打冇機, 可行嗎?

平日打有機, 比賽打冇機, 可行嗎?

平日打有機, 比賽打冇機, 請問可行嗎?
一年比賽的日子始終較少!

更係打冇機啦....

絕對不可行的^^

輸左比賽者一定會怨死塊板XD

引用:
原帖由 小閒 於 2010-4-19 15:48 發表
更係打冇機啦....
Agreed !

引用:
原帖由 細細粒~ 於 2010-4-19 16:20 發表
絕對不可行的^^

輸左比賽者一定會怨死塊板XD
試過, 真的不可行, 不過,都想聽聽大家的意見

咁要always用'冇機'
<-->
.

引用:
原帖由 嘉靜 於 2010-4-19 15:54 發表
點解要打有機ge?
我覺得都係打冇機好d , 就算係練波 , 都要打冇機 , 因為練波都係因為想參加比賽 , 如果練波打有機 , 比賽先轉 , 會唔係咁好 , 會唔適應 , e家禁左有機 , 練波用有機膠水 , 對比賽都冇用 , 比賽都唔 ...
Agreed !

兒子有兩塊拍, 以前, 平日打波就用舊拍舊膠,  另有一塊比賽拍!
兩塊拍和膠都是同一牌子型號,比賽拍用冇機膠水, 膠片完整冇崩,
約比賽前10天, 開始練返塊比賽拍,但始終有適應問題,發揮唔到平日水準

所以, 約兩個月前, 開始只用一球拍, 平日練波及比賽都用它, 情願在比賽前把崩咗的膠片換新的!
痛苦了兩個月了去適應"冇機", 終於, 近幾天才有些突破, 好似適應到 la, 控制,發力都算掌握比之前好, 打返出之前的水準!

這種轉變好似突然發生, 其實他已練習很長日子了!

打冇機~到了比賽比有機既話..個感覺會唔同左
(p.s:本人意見)

不可行,小弟之前打有機既,打到前幾日''蚊''走塊膠,用無機痴
手感真係唔同好多,亦都較難適應,但為左d比賽,e家就慢慢打無機,希望快d適應到無機

引用:
原帖由 sam1996921 於 2010-4-19 18:38 發表
打冇機~到了比賽比有機既話..個感覺會唔同左
(p.s:本人意見)
平日可打有機, 但比賽一是要用冇機,  乒總比賽會 check 拍的, blueskyson今次青少年賽就被抽 check,他是用冇機的,
所以 no problem

引用:
原帖由 花落.無聲 於 2010-4-19 18:45 發表
不可行,小弟之前打有機既,打到前幾日''蚊''走塊膠,用無機痴
手感真係唔同好多,亦都較難適應,但為左d比賽,e家就慢慢打無機,希望快d適應到無機
真係好唔同的, 比心機, 好快適應架 la, 加油

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-4-19 06:51 PM 發表

平日可打有機, 但比賽一是要用冇機,  乒總比賽會 check 拍的, blueskyson今次青少年賽就被抽 check,他是用冇機的,
所以 no problem

d人話有機是好好 其實有機同冇機有咩分別
我本人覺得二樣是冇咩分別

發新話題