發新話題

【北河街球局】4月18日 (星期日) 14:00-16:00(已完結)

【北河街球局】4月18日 (星期日) 14:00-16:00(已完結)

地點: 深水步北河街體育館5/F

時間:  18-04-2010(星期日), 14:00~16:00

(14:00~15:00練波,15:00~16:00比賽,1局過15分,勝者做莊)

台號:  壁球場編號 5

費用: 到場人數平分(21蚊x2個鐘/人數)
技術要求: 正or反手攻球or拉弧旋球or削球, 起碼搓到30零板以上
其他要求: 1.計分比賽後無論輸贏都要握手以表友誼第一  
                2.無論對手勁你幾多或差你好多,都要認真打
                3.當滴死或瀨網要舉手以示歉意
                4.可能有需要波友幫手計分或執波

球局現有器材: 1.乒乓波約200個供練波用
                        2.DHS3星波供計分用2個
                        3.計分牌1個
                        4.執波網2支
                        5.裝波袋1個
                        6.執波仔1個(Luban's father)

球局目的:
搵唔同對手互相切磋,磨練球技,學習調整心理質素,從而得到進步, 增進友誼, 友誼第一, 比賽第二

Luban仔簡介:
年齡:9歲
球齡:1年
優點:上進心強,肯學,肯思考,有波打就有無窮體力
缺點:脾氣差(改善)
弱點:反手差,基本功差(已有改善....加強中)
喜好:打乒乓波,圍棋,摺紙,玩電腦遊戲
乒器: 1.Palio T15+霸道+醉龍
         2.TIBHAR V.SAMSONOV ALPHA+Bryce Speed+BOOST TC
         3.銀河+海夫藍鯨II+CJ8000
           4.Palio C-8 碳板+海夫藍鯨II+阿波羅

曾經打過既對手: 6,7拾歲d阿伯,4,5拾歲d叔叔同阿姐,10~40歲d哥哥同姐姐仲有6,7歲d弟弟妹妹
Luban仔心聲:
各位波友你咪看我得9歲呀,我打得下架,有D大哥哥,叔叔都唔夠我打架,想練波搵我啦

名額4人:

1)Luban
2)Luban仔同學
3)asdfghjkl011
4)jackymanhong
5)呀軒

本帖最近評分記錄
  • smallstar +10 開球局獎勵 2010-4-18 08:28

是不是黃正然
我板是stige橙水晶
正手jo白金
反手jo gold

引用:
原帖由 jackymanhong 於 2010-4-17 22:51 發表
是不是黃正然
唔係,係呀郭X

!~~~!!!~!~!~
我板是stige橙水晶
正手jo白金
反手jo gold

join
我板是stige橙水晶
正手jo白金
反手jo gold

引用:
原帖由 jackymanhong 於 2010-4-18 08:49 發表
join
OK

引用:
原帖由 呀軒 於 2010-4-18 10:59 發表
hi~我叫呀軒
我打日直
今日經過得閒既玩下
OK

發新話題