22 12
發新話題

【丁組】廠長大戰黃師父

【丁組】廠長大戰黃師父

昨天星期日, 小弟有幸推池一些開會時間, 路過歌和老街.  突見風雲變色, 想必有異像.  
果然當我進入歌街四樓, 已見 廠長與黃師父展開生死決鬥.  

說時遲那時快, 賽事已進入第四塲.  先前賽果1 : 1, 黃師父有將軍澳打不死的外號, 與小弟是街坊, 但是 廠長對我恩頌如山, 我不得不棄 "明" 投 "乒"  ..........

賽事打到第三局 Deduce ..廠長原領先一分, 可是在牢要關頭, 黃師父使出反手 Back Hand...賽事追平...廠長不甘示弱...使出獨門秘技, 橫掃千軍......可惜力拔山河氣蓋世.......險輸.

賽事馬上進入第四局.....黃師父以大比數領先.....廠長遙遙落后....本來我都諗住為廠長蓋上廠旗.....
就在這一刻, 廠長發揮平時訓練的無功.......一氣呵成追到 deduce....在 deduce 時黃師父已比廠長的氣勢壓到透不過氣來, 連開波都比廠長的陰勁令至開失, 同時廠長仲連環使出三次 "賴網"....

可惜.....天意不可為............經過多番激戰后, 黃師父最后使出李三腳, 打廠長打瓜左.  最后輸 19:17

廠長我們引以你為榮......雖然輸了, 但你已打了漂亮的一場.

該打的仗你打過, 該走的路你亦走過 .................:'(  我們會永遠懷念你 廠長精神不滅-0

好可惜....睇唔到場比賽

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-1-7 19:00 發表
昨天星期日, 小弟有幸推池一些開會時間, 路過歌和老街.  突見風雲變色, 想必有異像.  
果然當我進入歌街四樓, 已見 廠長與黃師父展開生死決鬥.  

說時遲那時快, 賽事已進入第四塲.  先前賽果1 : 1, 黃師父 ...
做乜講到我去0左咁??????:L

該打的仗你打過, 該走的路你亦走過 .................  我們會永遠懷念你 廠長精神不滅............默哀:'(
愛吃愛喝愛打波,希望改善球技和壞脾氣

引用:
原帖由 garfieldjam 於 2008-1-7 19:43 發表
該打的仗你打過, 該走的路你亦走過 .................  我們會永遠懷念你 廠長精神不滅............默哀:'(
阿門............:(

呢次服出之戰,令我獲益良多,黃師父十分穩健,而本人亦己拿出120分努力,到台率有八成以上,雙來回球同相持十分多,每分都數板來回,很久沒有打過一場咁激烈的賽事,打完全身濕透,成枝水無剩,沒有怯場,下次我相信可以做得更好!!!!:) 更多謝紅人johnny支持我,做我教練幫我熱身!!:lol

廠長加油......增强前臂的力量及轉腰,升組指日可待!
愛吃愛喝愛打波,希望改善球技和壞脾氣

引用:
原帖由 garfieldjam 於 2008-1-7 20:01 發表
廠長加油......增强前臂的力量及轉腰,升組指日可待!
希望有咁的機會,我年紀唔輕喇!!:L

雖然輸了, 但 gary 真是打得好好. 能發揮水平.  80% 到枱.  只是黃師父太穩, 打不死 !!
gary 我地支持你

安息吧.............廠長:lol
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

廠長可能draw 得唔夠恨

引用:
原帖由 44_66 於 2008-1-8 11:10 發表
廠長 ..... 吾要凸糞 :Q
Honey...!!! 我等你!! 但我會小休一週先!!!!!!!:Q

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2008-1-8 11:14 發表
廠長可能draw 得唔夠恨
我draw聲都沙呀!!!:Q

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 8-1-2008 12:33 發表

我draw聲都沙呀!!!:Q
下次試下拿高件衫露出個肚腩draw 佢
會有明顯效果

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2008-1-8 12:36 發表

下次試下拿高件衫露出個肚腩draw 佢
會有明顯效果
未有效果之前我食牌出場啦!!!!!!!!!!!!!:Q

出場都係一個效果:lol

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-1-8 12:47 發表

未有效果之前我食牌出場啦!!!!!!!!!!!!!:Q
嗯....比食蕉拉走個傻佬 !! ;P

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-8 12:50 發表

嗯....比食蕉拉走個傻佬 !! ;P
效果就係話比人知我係傻0既!:L

22 12
發新話題